abonneren

Review

Huawei Mateview review: 3:2-scherm van 28 inch

Huawei zet in Nederland steeds minder in op smartphones en meer op andere productcategorieën. Monitors bijvoorbeeld. En dat zijn geen dertien-in-een-dozijn-modellen, zo bewijst de Huawei MateView. Deze monitor valt op met zijn premium ontwerp en de wat vierkante beeldverhouding van 3:2.

- Door Rens Blom | 30/03/22 09:22

Laptops met groot scherm in elke prijsklasse

Een krachtige laptop met een scherm van minimaal 16 inch geldt in zekere zin als desktopvervanger. Via HDMI, thunderbolt of DisplayPort kunnen gebruikers eventueel een tweede monitor aansluiten, waardoor het verschil met een traditionele desktop-pc grotendeels wegvalt. De huidige laptops met groot scherm zijn vaak licht en bezitten een lange accuduur. We zetten zeven recente desktopvervangers op een rij.

- Door Maikel Dijkhuizen | 28/03/22 11:00

Intel Alder Lake - 12e generatie cpu's getest

Met de nieuwe Alder Lake-cpu’s, oftewel de 12de generatie Core-processors, brengt Intel zijn grootste innovatie in jaren uit. De nieuwste processors maken een flinke stap vooruit in prestaties en leggen het vuur weer volop aan de schenen van de concurrentie. Ook brengen ze ons een van de grootste veranderingen van de afgelopen jaren: de introductie van de hybride processor. Maar wat is dat precies, hoe verhouden deze processors zich tot de alternatieven en hoe relevant zijn ze voor jou? We vertellen het in deze Intel Alder Lake review.

- Door Stephan Overbeeke | 21/03/22 10:50

Onmisbare tools voor Windows-systeembeheers

Al eerder hebben we je uiteenlopende systeemtools voorgesteld uit de NirLauncher- en Sysinternals-suites. In dit overzicht bespreken we verborgen tools voor het Windows-systeembeheer. Die zijn best wel krachtig en je hoeft er vrijwel niets extra voor te downloaden.

- Door Toon van Daele | 17/03/22 09:32

Beste 4bay-nas: Vijf nas'en getest

We testten vijf compacte NAS-apparaten met ruimte voor vier schijven. Ze bieden een hoger beschermingsniveau dan NAS’en met twee schijfposities en zijn ideaal voor de iets gevorderdere gebruiker om multimedia-, opslag-, back-up en servertaken te centraliseren in het thuisnetwerk. De geteste NAS’en zijn stil genoeg voor comfortabel thuisgebruik. Wat is de beste 4bay-NAS?

- Door jozef-schildermans | 16/03/22 10:52

Podcast over tech: IT voor Nederland

Zoek je als IT’er een podcast over tech met diepgang? Dan is het een goed idee om IT voor Nederland eens op te zetten. Deze podcastserie laat IT’ers met uiteenlopende banen aan het woord. Zowel over hun werk als over hun motivatie en doelen. Dat levert boeiende gesprekken op.

- Door Rens Blom | 10/03/22 10:12

Zelf controle over je netwerk met deze 10 routers

Een eigen router kun je vrijwel altijd aansluiten op de (modem)router van je internetprovider. Het nadeel is wel dat je eigen router vaak dan niet direct een ip-adres krijgt toegewezen en dat je dan het apparaat voor niets hebt hangen. PCM zet tien apparaten op een rij waarmee je wel direct een ip-adres krijgt toegewezen.

- Door Jeroen Boer Boer | 28/02/22 09:38

Asus Vivobook Pro 14X review: OLED-laptop getest

OLED kennen we vooral van de telefoons en televisies, maar sinds kort zijn dit soort schermen ook in laptops beschikbaar. Asus heeft met de Asus Vivobook Pro 14X een laptop met prachtig OLED-scherm en bijpassende hardware in de verkoop. Wij hebben hem getest, lees er alles over in deze Vivobook Pro 14X review.

- Door Roel Stortelder | 25/02/22 09:18

De 10 beste surround-soundbars getest

Een soundbar blijft de populairste en gemakkelijkste manier om het geluid van je tv een upgrade te geven. Maar welke moet je kiezen? Er zijn er zo veel en de prijskaartjes zijn zo verschillend… In dit dossier zoomen we in op tien van de beste soundbars uit het hogere segment, die bovendien meeslepend surround-geluid bij films, games en muziek beloven.

- Door Jamie Biesemans | 21/02/22 09:16