abonneren

Review

Surface Pro – Eigenzinnig werkpaard zonder lef

Geen Surface Pro 5, maar gewoon Surface Pro. Microsoft laat voor de onduidelijkheid de versienummers maar vallen voor z’n eigenzinnige werktablet. Op wat verbeteringen in Windows 10 en de specificaties is er weinig veranderd, is het genoeg om de hoge prijs van de Surface te rechtvaardigen?

- Door Joris Peterse | 11/07/17 12:46

Test: De 5 beste microcomputers

Singleboard-computers zijn kleine microcomputers waarmee je allerlei projecten bouwt, mede dankzij vrij programmeerbare gpio-pinnen waarop je apparatuur aansluit. De Raspberry Pi is het bekendste voorbeeld, maar er zijn er meer. PCM test in dit artikel vijf verschillende modellen.

- Door Redactie PCM | 27/06/17 11:00

Ikea Trådfri - Zweden hebben het licht gezien

Met de Ikea Trådfri-serie betreedt de Zweedse meubelboer uit het niets ook de markt van de slimme verlichting. Qua prijs zijn deze Zweedse peertjes een stuk toegankelijker dan bijvoorbeeld Philips Hue-verlichting. Daarmee maakt Ikea slimme verlichting toegankelijk voor de massa, maar moeten fabrikanten als Philips zich nu zorgen maken?

- Door Joris Peterse | 12/06/17 14:10

iPhone 7 Plus review: een half jaar later

De iPhone 7 Plus maakte ten tijde van de lancering niet direct de beste indruk. Zoveel verschil met de 6s leek er niet en het ontbreken van een koptelefoonaansluiting deed de wenkbrauwen fronsen. Redacteur Martin vraagt zich af: is hij na een half jaar gebruik enthousiaster geworden?

- Door Redactie PCM | 24/04/17 10:00

Test: Wat is de beste 4-bay nas?

Op zoek naar de beste 4-bay nas? Een nas met vier schijfsleuven is duurder dan eentje die plaats biedt aan twee schijven, maar voordelen zijn er ook. We zetten vijf modellen voor je op een rij, die we uitvoerig hebben getest.

- Door Redactie PCM | 12/04/17 12:55

Review HP Powerup rugtas

Een goede allround rugtas met een grote powerbank erin verwerkt om mobiele apparatuur inclusief laptop op te laden. Het idee is niet nieuw, maar de perfecte uitvoering hebben we nog niet gezien. HP probeert het nu met de Powerup-rugtas, die een stevige 199 euro kost. We testten hem een paar weken uit.

- Door Rens Blom | 25/01/17 10:44

Review: Xtorm Discover 17.000 mAh

Het Nederlandse Xtorm verkoopt powerbanks en bracht recent zijn nieuwe topmodel uit, de Discover 17.000 (XB202). Het apparaat heeft een 17.000 mAh (60Wh) Lion-accu, kan drie toestellen tegelijk opladen en kost 85 euro. PCM zoekt uit of dit dé powerbank voor grootverbruikers is.

- Door Rens Blom | 11/01/17 11:27

Review: Acer Swift 3 is goed in vorm

Met een notebook zonder usb-c-poort, lange accuduur en liefst ook nog een vingerafdrukscanner tel je eigenlijk niet meer mee. Gelukkig spelen veel fabrikanten in op deze behoefte, waaronder ook Acer. PCM mocht aan de slag met de Swift 3.

- Door Redactie PCM | 20/12/16 13:12

Laatste Vacatures