iBooks

Er is inmiddels een scala aan apparaten te koop waarmee we kranten, tijdschriften en boeken digitaal kunnen lezen. Maar ook applicaties voor de computer, smartphone of tablet bieden uitkomst om e-books te kopen en te lezen. Welke applicatie is de beste?
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • werkt zeer intuïtief
  • synchronisatie van bibliotheek, bladwijzers, en meer via iCloud
  • Minpunten
  • aangeschafte boeken uit iBookstore niet uitwisselbaar met andere e-readers

iBooks is de bekendste softwarematige e-bookreader voor de iPhone, iPod en iPad, vooral vanwege de iBookstore. Deze online boekwinkel van Apple is vooral populair door het gebruiksgemak en het aantal beschikbare Nederlandstalige boeken. Om e-books aan te schaffen is een Apple-id nodig, maar met behulp van iTunes kan je wel onbeveiligde boeken in ePub-formaat aan de bibliotheek toevoegen. Ook met onbeveiligde pdf’s kan iBooks prima overweg. Boeken die je bij iBookstore koopt kunnen helaas niet op andere e-readers worden gelezen. De online boekwinkel biedt ook geïllustreerde boeken, fotoboeken, boeken voorzien van audio, video en animatie, en boeken met interactieve elementen.

Het lezen van e-books in iBooks is prettig en werkt intuïtief. Het lettertype en de lettergrootte zijn snel aan te passen. Om de ogen wat meer rust te bieden kan sepia-weergave worden gebruikt. Mac-gebruikers kunnen sinds kort ook e-books lezen met de desktopversie van iBooks die wordt meegeleverd met het nieuwe besturingssysteem OS X Mavericks. Alle aangeschafte boeken, bladwijzers, aantekeningen en markeringen worden middels iCloud gesynchroniseerd tussen de verschillende apparaten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Software

Tags: ibooks