Calibre

Er is inmiddels een scala aan apparaten te koop waarmee we kranten, tijdschriften en boeken digitaal kunnen lezen. Maar ook applicaties voor de computer, smartphone of tablet bieden uitkomst om e-books te kopen en te lezen. Welke applicatie is de beste?
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • beschikbaar voor meerdere besturingssystemen
  • conversie naar andere bestandsformaten mogelijk
  • Minpunten
  • enigszins verouderde gui

Calibre (Windows, Mac OS X, Linux) bevat veel functionaliteit waarmee we e-books kunnen beheren, converteren en synchroniseren tussen diverse apparaten. Deze e-reader leest diverse bestandsformaten en converteert deze desgewenst naar andere bestandsformaten. Je kunt Calibre verbinden met de bibliotheek van iTunes of bijvoorbeeld een iPad met de computer verbinden om e-books te importeren. Heb je nog geen e-books, dan kan je die gratis downloaden via de online catalogi van diverse aanbieders. Of abonneer je op de nieuwsfeeds van verschillende bronnen, zoals de Volkskrant of het AD. Je kunt ook zelf rss-feeds toevoegen. Calibre converteert de berichten dan naar een epub bestand.

Je kunt de boekenlijst in lijstweergave of in carousselweergave bekijken, inclusief boekomslag en meta-data. Bovendien kan je de meta-data aanpassen en ontbrekende kaften automatisch laten ophalen. Ieder geopend e-book wordt in een eigen venster weergegeven. De layout kan eenvoudig worden aangepast, al zijn de mogelijkheden beperkt. Je kunt bladwijzers bewaren, maar het is niet mogelijk om notities te plaatsen of tekst te markeren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Software

Tags: calibre