Adobe Digital Editions

Er is inmiddels een scala aan apparaten te koop waarmee we kranten, tijdschriften en boeken digitaal kunnen lezen. Maar ook applicaties voor de computer, smartphone of tablet bieden uitkomst om e-books te kopen en te lezen. Welke applicatie is de beste?
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • leest drm-beveiligde e-books
  • Minpunten
  • beperkte functionaliteit

Met Adobe Digital Editions kan je drm-beveiligde e-books lezen en naar diverse hardware e-readers exporteren. Het programma is geschikt voor het lezen van pdf- en epub-bestanden. De e-reader is beschikbaar als Air-applicatie en hierdoor beschikbaar voor meerdere besturingssystemen.

Om het programma te kunnen gebruiken is een Adobe-id nodig (gratis registratie). Daarmee kunnen de e-books op meerdere computers worden gedeeld. De vormgeving van het programma is sober maar functioneel. De opties om de layout van de tekst aan te passen zijn niet erg uitgebreid, maar bieden desondanks voldoende mogelijkheden om het lezen te veraangenamen.

Een zoekoptie is aanwezig en het is bovendien mogelijk om notities en bladwijzers toe te voegen. Helaas kunnen we geen tekstmarkeringen bewaren. Een nachtmodus, waarmee we prettiger lezen in het donker, ontbreekt eveneens. Verder missen we functies als een woordenboek of andere naslag en er is ook geen online catalogus waarin we boeken kunnen zoeken en downloaden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Review, Software

Tags: ebooks