abonneren

Pinterest

Sociale netwerken zijn haast niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En er is méér dan Facebook: een foto publiceren op Instagram of zakelijke relaties onderhouden met LinkedIn – er bestaan social-mediasites voor uiteenlopende doelen. Tijd voor een overzicht: waarvoor zijn welke sociale netwerken bedoeld en wat kan je ermee doen?

Pinterest is een visueel prikbord waarop je allerlei artikelen, afbeeldingen en video’s verzamelt en vervolgens deelt met vrienden. Vooral voor creatievelingen is dit sociale netwerk een aantrekkelijk hulpmiddel. Dankzij Pinterest doe je bijvoorbeeld inspiratie op voor een nieuw schilderij of de herinrichting van je tuin. Handig is dat je eventueel samenwerkt met vrienden aan visuele prikborden. Door bekenden te volgen zie je welke borden zij creëren. Uiteraard staat het je vrij om hierover opmerkingen te maken. Het vastspelden van content kan op verschillende manieren. Je voegt bijvoorbeeld een extensie aan je browser toe, zodat je gemakkelijk afbeeldingen en video’s naar het ‘moodboard’ kopieert. Het is daarnaast ook mogelijk om bestanden vanaf je pc te uploaden. Ten slotte heeft Pinterest een app voor iOS en Android ontwikkeld, waarmee je onder meer zelfgenomen foto’s toevoegt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Sociale netwerken

Tags: Pinterest

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord