abonneren

MySpace

Sociale netwerken zijn haast niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En er is méér dan Facebook: een foto publiceren op Instagram of zakelijke relaties onderhouden met LinkedIn – er bestaan social-mediasites voor uiteenlopende doelen. Tijd voor een overzicht: waarvoor zijn welke sociale netwerken bedoeld en wat kan je ermee doen?

Hoewel MySpace in Nederland op relatief weinig bezoekers kan rekenen, is deze sociale netwerksite wereldwijd nog altijd een grote speler. In Engelstalige landen geniet de website behoorlijk veel populariteit, hoewel de groei er ondertussen wel uit is. Het sociale netwerk is vooral een ontmoetingsplek voor fans en artiesten. Het toevoegen van vrienden heeft tegenwoordig een minder prominente rol. De meeste bekende muzikanten hebben een eigen MySpace-pagina waarop ze nieuwe liedjes en interviews laten horen. Niet voor niets is er onderin continu een audiospeler zichtbaar. Leden kunnen bovendien persoonlijke radiostations aanmaken. Hiermee kruipt MySpace steeds meer in de richting van Spotify.

MySpace heeft onlangs een flinke metamorfose ondergaan: de interface ziet er nu een stuk hipper uit. Overigens is het wel vervelend dat de nieuwe layout horizontaal scrollen vereist. Sowieso kost het veel moeite om aan de interface te wennen. Een paar maanden geleden besloot MySpace zonder overleg met zijn gebruikers om content die gekoppeld was aan de oude layout te wissen. Logischerwijs ontlokte deze beslissing veel protest.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Sociale netwerken

Tags: Myspace