Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Hyves

Sociale netwerken zijn haast niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En er is méér dan Facebook: een foto publiceren op Instagram of zakelijke relaties onderhouden met LinkedIn – er bestaan social-mediasites voor uiteenlopende doelen. Tijd voor een overzicht: waarvoor zijn welke sociale netwerken bedoeld en wat kan je ermee doen?

Hoewel Hyves zo’n beetje iedere Nederlander aan het sociaal netwerken kreeg, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat deze profielensite van de radar verdwijnt. Inmiddels is het merendeel van de leden namelijk overgestapt naar Facebook. Volgens schattingen checken ruim één miljoen mensen nog regelmatig hun Hyves-pagina. Verder heeft eigenaar de Telegraaf Media Groep veel moeite om het sociale netwerk rendabel te krijgen. Nog altijd richt de webdienst zich voornamelijk op jongeren. Dat is goed te zien aan de interface, want de vormgeving is erg kleurrijk en bevat veel tierelantijntjes. Via krabbels wisselen leden berichtjes uit voorzien van een tekst, smiley, foto en/of YouTube-filmpje. Ook het WieWatWaar-tekstvak is nog altijd onveranderd. Hiermee kunnen leden statusupdates publiceren. Hyves heeft een geïntegreerde chatclient aan boord, waarmee je met online vrienden kunt kletsen. Een aardige functie is dat gebruikers sinds kort een eigen fotoprikbord kunnen toevoegen aan hun profiel. Binnen Hyves staan op sommige plekken lelijke banners met reclame.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Sociale netwerken

Tags: Hyves

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie