abonneren

Foursquare

Sociale netwerken zijn haast niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En er is méér dan Facebook: een foto publiceren op Instagram of zakelijke relaties onderhouden met LinkedIn – er bestaan social-mediasites voor uiteenlopende doelen. Tijd voor een overzicht: waarvoor zijn welke sociale netwerken bedoeld en wat kan je ermee doen?

Met Foursquare laten leden via hun smartphone continu weten op welke geografische locatie ze zich bevinden en wat ze aan het doen zijn. Zodra je bijvoorbeeld een winkel, kroeg, supermarkt, restaurant of station binnenloopt, check je virtueel in met de Foursquare-app. Hierbij is het mogelijk om een tekst van maximaal 140 tekens te typen en een foto toe te voegen. Foursquare deelt deze informatie vervolgens met je vrienden. Je kunt precies zien of er nog bekenden op dezelfde plek zijn. Verder vraag je aanbevelingen over een bepaalde plek op. Wanneer je in de buurt bent van een restaurant, lees je bijvoorbeeld reviews over de gerechten.

Het sociale netwerk heeft een spelelement ingebouwd. Als je ergens vaak genoeg komt, word je namelijk ‘burgemeester’ van deze plek. Sommige bedrijven verbinden zelfs een kortingsactie aan deze status. Omdat Foursquare zich hoofdzakelijk toespitst op mobiele gebruikers, is er voor alle bekende platformen een app beschikbaar. Via gps deelt het sociale netwerk locatiegegevens met de contactenlijst. Verstandig is om nauwkeurig de privacy-instellingen door te nemen. Niet iedereen hoeft tenslotte te weten op welke tijden je van huis bent. Handig is dat je via een koppeling met Facebook meteen ziet welke bekenden Foursquare al gebruiken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Sociale netwerken

Tags: Foursquare