abonneren

#1 DVD Ripper 6.2.4

Als u uw dvd-video's converteert, kunt u ze ook bekijken (en beluisteren) op alternatieve afspeelapparaten, zoals de mobiele telefoon, de iPod of de pda. En niet te vergeten de spelers die divx/xvid-speelfilms kunnen afspelen. We hebben #1 DVD Ripper 6.2.4 voor u getest.

De makers van #1 DVD Ripper weten welke conversieslag het populairst is: divx met mp3 in de originele dvd-resolutie! Immers, dat is de conversieslag van het dvd-plaatje naar het cd-plaatje dat kan worden afgespeeld met de dvd-speler die divx, xvid en- dus ook - mpeg-4 ondersteunt. Zij het dat u het avi-bestand dat uiteindelijk ontstaat nog wel even moet branden…

Om te beginnen zijn commerciële dvd's voorzien van een kopieerbeveiliging. Dit is overigens slechts een notitie in de kantlijn, want #1 DVD Ripper weet daar wel raad mee. Ook zonder de tussenkomst van een externe tool als het bekende SmartRipper; waarmee u een beveiligde dvd eerst ript naar uw harde schijf, alvorens u gaat converteren.

Als u het redt met de standaard ter beschikking gestelde profielen, dan is #1 DVD Ripper beslist een fijne dvd-videoconverter, want met zeer weinig klikken behaalt u snel een prima resultaat. De mogelijkheid tot 'cropping' moet expliciet worden vermeld, want daarmee kunt u ongewenste zwartranden van een dvd-video wegsnijden.

Wat het rippen van een dvd betreft is #1 lekker snel. Het rippen van een complete film naar een formaat geschikt voor iPod duurt ongeveer 57 minuten. Onlangs is versie 7 uitgekomen van dit pakket. Nieuw in deze versie is een preview venster waarin u de rips kunt bekijken en de mogelijkheid te rippen naar een formaat geschikt voor mobieltjes.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • kan beveiligde dvd's rippen
  • kan zwartranden wegsnijden
  • ript snel
  • afhankelijk van standaard profielen
#1 DVD Ripper heeft ruim voldoende conversiemogelijkheden naar zowel video als audio. Verder is #1 DVD Ripper lekker snel en is het uiteindelijke resultaat na (verkleinde) conversie zeer acceptabel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: