abonneren

#1 DVD Ripper 6.2.4

Als u uw dvd-video's converteert, kunt u ze ook bekijken (en beluisteren) op alternatieve afspeelapparaten, zoals de mobiele telefoon, de iPod of de pda. En niet te vergeten de spelers die divx/xvid-speelfilms kunnen afspelen. We hebben #1 DVD Ripper 6.2.4 voor u getest.

De makers van #1 DVD Ripper weten welke conversieslag het populairst is: divx met mp3 in de originele dvd-resolutie! Immers, dat is de conversieslag van het dvd-plaatje naar het cd-plaatje dat kan worden afgespeeld met de dvd-speler die divx, xvid en- dus ook - mpeg-4 ondersteunt. Zij het dat u het avi-bestand dat uiteindelijk ontstaat nog wel even moet branden…

Om te beginnen zijn commerciële dvd's voorzien van een kopieerbeveiliging. Dit is overigens slechts een notitie in de kantlijn, want #1 DVD Ripper weet daar wel raad mee. Ook zonder de tussenkomst van een externe tool als het bekende SmartRipper; waarmee u een beveiligde dvd eerst ript naar uw harde schijf, alvorens u gaat converteren.

Als u het redt met de standaard ter beschikking gestelde profielen, dan is #1 DVD Ripper beslist een fijne dvd-videoconverter, want met zeer weinig klikken behaalt u snel een prima resultaat. De mogelijkheid tot 'cropping' moet expliciet worden vermeld, want daarmee kunt u ongewenste zwartranden van een dvd-video wegsnijden.

Wat het rippen van een dvd betreft is #1 lekker snel. Het rippen van een complete film naar een formaat geschikt voor iPod duurt ongeveer 57 minuten. Onlangs is versie 7 uitgekomen van dit pakket. Nieuw in deze versie is een preview venster waarin u de rips kunt bekijken en de mogelijkheid te rippen naar een formaat geschikt voor mobieltjes.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • kan beveiligde dvd's rippen
  • kan zwartranden wegsnijden
  • ript snel
  • afhankelijk van standaard profielen
#1 DVD Ripper heeft ruim voldoende conversiemogelijkheden naar zowel video als audio. Verder is #1 DVD Ripper lekker snel en is het uiteindelijke resultaat na (verkleinde) conversie zeer acceptabel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord