}
abonneren

Review

5G-smartphone kopen: 10 telefoons die nu al uit zijn

Nu de meeste smartphones 4G-internet ondersteunen, dient zijn opvolger zich in Nederland aan. 5G belooft een stabielere en (vooral op termijn) veel snellere internetverbinding. De eerste 5G-toestellen zijn al te koop en hebben uiteenlopende specificaties en prijzen. Als je nu een 5G-smartphone kopen wilt, welke past dan het beste bij jouw wensen? We vergelijken tien modellen.

- Door Rens Blom | 06/08/20 10:20

Powerbank met usb-c: 7 mobiele laders vergeleken

Powerbanks zijn in uiteenlopende prijsklassen te koop. De betere modellen hebben een usb-c-uitgang en houden flink wat elektrische lading vast, zodat ze bijvoorbeeld geschikte laptops van een verse energielading kunnen voorzien. Wil je een powerbank met usb-c kopen, dan kun je wellicht wat hulp gebruiken bij het maken van de juiste keuze. Daarom vergelijken we zeven modellen.

- Door Maikel Dijkhuizen | 30/07/20 10:00

OpenMediaVault op Raspberri Pi 4 getest

Zoek je stabiele en gebruiksvriendelijke software voor je zelfgebouwde nas? OpenMediaVault is al jaren een goede optie. Na de installatie heb je netwerkopslag met enkele eenvoudige stappen geregeld. Binnenkort verschijnt versie 5, hoog tijd om OpenMediaVault op een Raspberri Pi 4 nader te bekijken.

- Door Gertjan Groen | 28/07/20 09:17

Turris MOX review - Modulaire opensource-router

Als je een normale router koopt, zit je vast aan de specificaties. De Turris MOX is anders: je koopt een of meerdere modules, die je aan elkaar klikt om van het apparaat te maken wat je wilt: een router, switch, draadloos toegangspunt, server of welk ander netwerkapparaat dan ook. Ook achteraf kun je nog extra modules toevoegen. Hoe dat bevalt, lees je in dezeTurris MOX review.

- Door Koen Vervloesem | 22/07/20 10:27

NAS-schijven van 8 en 14 TB vergeleken

Als je echt veel data wilt opslaan, kun je niet om mechanische schijven heen voor je nas. Toch maken ook ssd’s dankzij dalende kosten en de introductie van specifieke NAS-ssd’s een stevige opmars. Het is niet enkel en alleen hdd wat de klok slaat. Wij namen de populairste NAS-schijven onder de loep.

- Door Stephan Overbeeke | 16/07/20 10:00

De beste drones voor elk budget vergeleken

Steeds vaker zie en hoor je drones. Liefhebbers weten het namelijk al langer, vliegen met een drone is fantastisch. En voor elke portemonnee bereikbaar. Voor ieder budget is er wel een beste drone te vinden. In dit artikel geven we dan ook zeven voorbeelden.

- Door Redactie PCM | 14/07/20 11:00

Samsung 870 QVO review - De eerste mainstream 8 TB SSD

In 2018 bracht Samsung hun eerste QVO SSD uit, een betaalbaarder alternatief voor hun uitstekende EVO-series. Met de nieuwe Samsung 870 QVO bouwen ze verder op hetzelfde concept: een nieuwe controller voor betere prestaties, maar voorzien van een nog hogere datadichtheid waardoor het ze is gelukt de eerste 2,5 inch 8 TB ssd voor consumenten te maken. We testten deze drive op zoek naar de voor- en nadelen.

- Door Stephan Overbeeke | 09/07/20 10:45

Zyxel XGS1210-12 review -Beheerde multi-gigabitswitch

We testten de Zyxel XGS1210-12, een beheerde multi-gigabitswitch voor thuisgebruik en kleine kantoren. Met acht 1Gbit-ethernetpoorten, twee 2,5Gbit-ethernetpoorten en twee 10Gbit-SFP+-uplink-poorten is deze netwerkschakelaar toekomstbestendig. Hij is klein, licht en stil genoeg om in een woonkamer of werkruimte te installeren. Maar is hij ook eenvoudig te gebruiken? Lees het in dezeZyxel XGS1210-12 review.

- Door jozef-schildermans | 30/06/20 10:00

De beste alarmsystemen voor thuis vergeleken

Helaas is het gebruik van slimme bewakingsapparatuur geen overbodige luxe. Het aantal woninginbraken daalt weliswaar ieder jaar, maar het gebeurt in de meeste gemeenten nog altijd veelvuldig. Zeker tijdens vakantieperiodes. We stellen enkele van de beste alarmsystemen van het moment aan je voor.

- Door Maikel Dijkhuizen | 19/06/20 09:59

De beste slimme lampen: Vijf systemen getest

Slimme verlichting is voor velen een eerste kennismaking met een verbonden huishouden, het internet-of-things. De installatie is relatief eenvoudig en de kosten zijn te overzien. Zoek je de beste slimme lampen? We testten slimme ledverlichting die past in bestaande armaturen, van vijf verschillende merken.

- Door jozef-schildermans | 04/06/20 11:00

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI