abonneren

UltraEdit

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Als u regelmatig programmeert of code schrijft, dan kan een goede tekstverwerker enorm helpen om fouten te voorkomen en herstellen. In onze editortest zetten we zeven code-editors tegenover elkaar. Vandaag: UltraEdit.

UltraEdit is een veel gebruikte editor voor Windows. Binnenkort komt er ook een versie voor Linux op de markt onder de naam UEX. UltraEdit bestaat vanaf 1995 en is door de jaren heen regelmatig als favoriete editor uit de bus gekomen. Het pakket is dan ook zeer compleet. In UltraEdit is het onder andere mogelijk om meerdere bestanden naast elkaar te openen, al dan niet als project, waarbij de niet-actieve vensters onder een tabje geplaatst worden. Samen met de krachtige zoek- en vervangmogelijkheden is UltraEdit dus bijzonder geschikt om aan complexere projecten te werken. UltraEdit is ook sterk in het correct interpreteren en omzetten van gecodeerde teksten, zoals UTF-8.

Een minpuntje is dat de standaardinstelling niet altijd overeenkomt met de voorkeuren van de gebruiker. De auto indentation werkt bijvoorbeeld alléén als de accolade op dezelfde regel geplaatst wordt. Het lijkt iets kleins, maar veel programmeurs typen de accolade op de volgende regel en het kan lastig zijn als u daar iedere keer handmatig een tab vóór moet zetten. Er zijn zo verschrikkelijk veel instelmogelijkheden dat u even moet zoeken voordat u deze editor helemaal naar smaak hebt opgezet.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer veel opties
  • verdiepen in opties kost tijd
UltraEdit is erg compleet maar in de standaardinstellingen kan het erg overdonderend zijn voor de gebruiker.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Programmeren

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie