abonneren

SciTE

Als u regelmatig programmeert of code schrijft, dan kan een goede tekstverwerker enorm helpen om fouten te voorkomen en herstellen. In onze editortest zetten we zeven code-editors tegenover elkaar. Vandaag: SciTE.

SciTE is een opensource lichtgewicht code-editor voor Windows en Linux (met een aantal patches eventueel ook te gebruiken voor Mac OS X). De installatie op Windows verloopt niet soepel. Hoewel er een installatiewizard aangeboden wordt krijgen wij een foutmelding bij de installatie op Windows XP en moeten alsnog handmatig het programma downloaden en in de map Program Files plaatsen. Op Debian is de installatie met behulp van apt-get install snel gebeurd.
Deze tekst- en code-editor is een stuk minder uitgebreid dan de hiervoor besproken programma's. Wel wordt er syntax highlighting voor veel verschillende programmeertalen geboden. Ook is het mogelijk om zelf veel instellingen aan te passen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • lichtgewicht
  • 'nerdy' interface
SciTE is een uitstekend programma voor de expert die even snel code aan wil kunnen passen. Beginner en mensen die graag gebruik maken van geavanceerde opties worden waarschijnlijk minder enthousiast van deze editor.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Programmeren

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord