abonneren

Notepad++

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Als u regelmatig programmeert of code schrijft, dan kan een goede tekstverwerker enorm helpen om fouten te voorkomen en herstellen. In onze editortest zetten we zeven code-editors tegenover elkaar. Vandaag: Notepad++.

Notepad++ is een opensource code-editor voor Windows. Deze editor heeft veel eigenschappen die voor een programmeur van belang zijn, zoals syntax highlighting, tabbladen, code completion, krachtige zoek- en vervangmogelijkheden en macro's. Notepad++ wordt dan ook veel gebruikt. De basis lijkt veel op Kladblok, hetgeen vertrouwd aanvoelt voor Windows-gebruikers. Het aantal menu-opties is echter vele malen hoger.
Notepad++ is volgens de ontwikkelaar zodanig geprogrammeerd dat de pc minder belast wordt dan bij een standaard-editor. Zo verbruikt u minder stroom en levert de code-editor een bijdrage aan de vermindering van uitstoot van broeikasgassen. Jaja.

Een nadeel van Notepad++ is dat het door één persoon gebouwd wordt. Daardoor worden nieuwe eigenschappen niet op hetzelfde tempo ingebouwd als bij een commercieel pakket. Ook is er hier en daar wat instabiele functionaliteit. Hoewel wij de auto indentation aangevinkt hebben in het voorkeurenmenu komt nieuwe code gewoon op het begin van de volgende regel terecht, in plaats van een tab in te springen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veelzijdig
  • onoverzichtelijke interface
Notepad++ is compleet maar wordt niet zo snel ontwikkeld. In andere editors vindt u daarom soms sneller nieuwe features.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Programmeren

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord