abonneren

jEdit

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Als u regelmatig programmeert of code schrijft, dan kan een goede tekstverwerker enorm helpen om fouten te voorkomen en herstellen. In onze editortest zetten we zeven code-editors tegenover elkaar. Vandaag: jEdit.

jEdit is in Java geschreven en is daarom gemakkelijk te gebruiken op alle besturingssystemen. Bovendien is het programma gratis te downloaden. jEdit heeft een gebruikersvriendelijk ontwerp en veel mogelijkheden om een en ander naar eigen voorkeur te stellen. Samen met BBEdit heeft jEdit de prettigste mogelijkheid voor automatische code indentation.

Veel editors worstelen met de balans tussen een gebruikersvriendelijke interface en een veelheid aan keuzemogelijkheden. Bij jEdit is die verdeling goed in evenwicht. De handleiding van jEdit is in de Engelse taal geschreven maar uitgebreid en gemakkelijk leesbaar, ook voor niet-programmeurs. Dat kan zeker niet over alle opensourcedocumentatie gezegd worden en is goed om te weten als u het programma ten volle wilt benutten. Er bestaan veel plugins om jEdit uit te breiden. Om jEdit te kunnen gebruiken moet u Java 1.5 op uw systeem geïnstalleerd hebben. Als u deze software nog niet op uw computer hebt staan kunt u het gratis downloaden van www.java.com/en/download.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • simpel
  • krachtig
  • extra plugin nodig voor remote updates
jEdit is simpel maar erg goed bruikbaar, en doordat het in Java is geschreven is het bovendien op veel systemen te gebruiken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Programmeren

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie