abonneren

Crimson Editor

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Als u regelmatig programmeert of code schrijft, dan kan een goede tekstverwerker enorm helpen om fouten te voorkomen en herstellen. In onze editortest zetten we zeven code-editors tegenover elkaar. Vandaag: Crimson Editor.

Crimson Editor is een lichtgewicht editor, niet opensource maar wel gratis te downloaden. De makers vragen om een vrijwillige bijdrage voor hun werk. Crimson Editor is een simpele code-editor die alle basisprogrammeerondersteuning biedt, maar relatief weinig programmeertalen ondersteunt. Zo wordt er geen syntax highlighting geboden voor de populaire taal php. Het programma werkt snel en stabiel.

Crimson Editor is zeer geschikt als html-editor, omdat alle gereedschappen voor de html-programmeur aanwezig zijn. Ook heeft het programma geen overdaad aan overbodige opties. We missen wel zo'n handige code-invoegbalk zoals we die bij BlueFish tegenkomen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • handig voor html
  • beperkte syntax highlighting
  • geen code-invoegbalk
Crimson Editor is handig maar niet erg uitgebreid. Vooral met html is het handig maar voor geavanceerder programmeerwerk kunt u beter uitkijken naar een andere editor.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Programmeren

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie