- Pluspunten
- Minpunten
CoffeeCup draait al enige tijd mee. In 1996 kwam de eerste versie uit, en de functionaliteit is grotendeels ongewijzigd gebleven. U kunt webpagina's maken door html te tikken in de code-editor of door de opmaak te bewerken in de visuele editor. Bij de code-editor zit ook een previewmodus, maar die is alleen onder de code of op een apart tabblad te zien in plaats van naast de code: onhandig voor webdevelopment op hoge resoluties of met meerdere monitoren.
Met behulp van een aantal layouts en thema's kunt u direct aan de slag. De layouts zijn eenvoudige pagina-indelingen (in kolommen), terwijl de thema's complete sites zijn, inclusief grafische elementen. Daar zijn er dan ook niet zo veel van meegeleverd; de online winkel heeft er meer à $ 9 per stuk. Wel goed is het bijleveren van enkele html5-templates. De visuele editor is echter om onduidelijke redenen niet beschikbaar voor pagina's in html5, dus dan moet u de html-code direct bewerken. Voor pagina's waar de visuele editor wel beschikbaar is, kunt u toch beter zelf in de html-code duiken, want de wysiwyg-functies zijn erg basaal.
Verder bevat het pakket alle gebruikelijke functies voor een pakket in deze prijscategorie. Css-, html- en php-tags worden automatisch aangevuld en pagina's kunnen na het bewerken direct geüpload worden naar ftp-servers. Ook kunt u een aantal browsers instellen waarin uw pagina met één druk op de knop weergegeven kan worden. Geavanceerde functies (zoals de cms-ondersteuning die we in Dreamweaver CS5 zien) hoeft u niet te verwachten, maar voor een prijs van $ 50 is dat absoluut geen probleem.
Pluspunten | Minpunten | Conclusie |
|
| CoffeeCup HTML Editor 2010 biedt veel functies, maar komt pas echt uit de verf in de html-modus. Beginnende gebruikers kunnen wellicht toe met de eenvoudige wysiwyg-editor, maar de meeste features spitsen zich toe op geavanceerd gebruik. |