CoffeeCup HTML Editor 2010 SE

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Zonder geld voor een professioneel webdesignpakket als Dreamweaver CS5 is er toch genoeg mogelijk. CoffeeCup HTML Editor 2010 kan veel voor een lage prijs.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

CoffeeCup draait al enige tijd mee. In 1996 kwam de eerste versie uit, en de functionaliteit is grotendeels ongewijzigd gebleven. U kunt webpagina's maken door html te tikken in de code-editor of door de opmaak te bewerken in de visuele editor. Bij de code-editor zit ook een previewmodus, maar die is alleen onder de code of op een apart tabblad te zien in plaats van naast de code: onhandig voor webdevelopment op hoge resoluties of met meerdere monitoren.

Met behulp van een aantal layouts en thema's kunt u direct aan de slag. De layouts zijn eenvoudige pagina-indelingen (in kolommen), terwijl de thema's complete sites zijn, inclusief grafische elementen. Daar zijn er dan ook niet zo veel van meegeleverd; de online winkel heeft er meer à $ 9 per stuk. Wel goed is het bijleveren van enkele html5-templates. De visuele editor is echter om onduidelijke redenen niet beschikbaar voor pagina's in html5, dus dan moet u de html-code direct bewerken. Voor pagina's waar de visuele editor wel beschikbaar is, kunt u toch beter zelf in de html-code duiken, want de wysiwyg-functies zijn erg basaal.

Verder bevat het pakket alle gebruikelijke functies voor een pakket in deze prijscategorie. Css-, html- en php-tags worden automatisch aangevuld en pagina's kunnen na het bewerken direct geüpload worden naar ftp-servers. Ook kunt u een aantal browsers instellen waarin uw pagina met één druk op de knop weergegeven kan worden. Geavanceerde functies (zoals de cms-ondersteuning die we in Dreamweaver CS5 zien) hoeft u niet te verwachten, maar voor een prijs van $ 50 is dat absoluut geen probleem.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • aantal nette layouts en thema's
  • goede code-editor
  • interface niet genoeg aan te passen
  • visuele editor te eenvoudig
CoffeeCup HTML Editor 2010 biedt veel functies, maar komt pas echt uit de verf in de html-modus. Beginnende gebruikers kunnen wellicht toe met de eenvoudige wysiwyg-editor, maar de meeste features spitsen zich toe op geavanceerd gebruik.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Programmeren

Tags: