abonneren

BBEdit

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Als u regelmatig programmeert of code schrijft, dan kan een goede tekstverwerker enorm helpen om fouten te voorkomen en herstellen. In onze editortest zetten we zeven code-editors tegenover elkaar. Vandaag: Bluefish.

Voor de Mac is er minder keuze in code-editors dan voor de pc. Dat betekent niet dat er geen complete producten op de markt zijn. BBEdit is een goed voorbeeld van een uitgebreide code-editor. Het softwarepakket wordt vanaf 1993 ontwikkeld door de onafhankelijke softwarebouwer Bare Bones. Voor programmeurs die minder eisen aan het pakket stellen (of geen geld uit willen geven) is er Textwrangler, een uitgeklede versie van BBEdit, gratis te downloaden van de Bare Bones site.

De verkoopslogan van BBEdit is "It doesn't suck" en we komen inderdaad niets tegen dat op het tegendeel wijst. BBEdit is een applicatie die specifiek voor Mac geschreven is en wordt wel eens als voorbeeld van een goed gemaakte Mac-applicatie genoemd. Het programma is zeer stabiel en zit vol handigheden voor een programmeur, zeker op het gebied van tekst doorzoeken en/of vervangen. De menustructuur is overzichtelijk.

Een bijzonderheid van BBEdit is de integratie met andere Mac-programma's. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met het ftp-programma Interarchy. Vanuit Interarchy kun je files in BBEdit openen en precies zo bewerken als bestanden op je lokale computer. Dit is een erg gemakkelijke en intuïtieve manier van werken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer compleet
  • gebruikersvriendelijk
  • stabiel
  • uitsluitend voor Mac
BBEdit is stabiel, overzichtelijk en handig. Het is dan ook terecht een populaire code-editor voor Mac.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Programmeren

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie