abonneren

Review: Samsung Galaxy S5

Samsung presenteerde onlangs de nieuwe Samsung Galaxy S5. De smartphone die de strijd aan moet gaan met de iPhone en andere toestellen in het duurdere segment.

Met een stapel specificaties die bij een smartphone uit dit segment horen, probeert Samsung met de S5 indruk te maken. Daarbij valt het 5,1 inch Super Amoled scherm met een resolutie van 1920 X 1080 op. Dat maakt het beeld van de S5 rustig voor het oog en uiteraard haarscherp. De quadcore Snapdragon processor moet voor de snelheid zorgen, de S5 heeft 16 of 32 GB geheugen en als je dat nog niet genoeg vindt, kun je dit uitbreiden een micro-SD kaartje.

Het toestel heeft een 16 megapixel camera en een speciale HDR-functie zodat tegenlicht foto’s ook beter uit de verf moeten komen. Het is zelfs mogelijk om video’s in 4K (UltraHD) op te nemen.

Ten op zichte van voorganger S4 doet Samsung er met deze hardware een schepje bovenop, maar de S5 gaat op een aantal vlakken een paar stappen verder. Zo zit er een vingerafdrukscanner op de S5 en een hartslagmeter. 

De software is flink onder handen genomen, waardoor de bediening gemakkelijker moet worden. In het verlengde van de S5 presenteerde Samsung ook een smartwatch en het digitale polsbandje Gear Fit. Beiden communiceren gemakkelijk met de S5 via Bluetooth, waardoor het mogelijk is om je gesprekken op je horloge te zien of je conditie bij te houden op de Gear Fit.

Na installatie en een uitgebreide registratieprocedure voor allerlei apps en een speciaal Samsung account om de smartwatch of de Gear Fit te gebruiken, konden we het toestel snel en gemakkelijk bedienen. Het Amoled-scherm doet zijn werk en je merkt aan alles dat de S5 razendsnel is.

Door gebruik te maken van een downloadversneller die een 3G of 4G netwerk combineert met het draadloze netwerk, gaat downloaden een stuk sneller. Op dat vlak maakt de Galaxy S5 de beloftes waar.

Apps
De Samsung Galaxy S5 beschikt over tal van apps, maar voor sommige applicaties moesten we direct bij het starten een aantal updates downloaden. Het onderdeel Kids Stand - waarmee je een aantal apps kunt blokkeren, zodat kinderen bepaalde programma's niet kunnen starten - is alleen aanwezig als snelkoppeling. Wil je het programma starten, dan wordt er eerst 50MB aan software gedownload: we hadden liever gezien dat alle apps gewoon direct aanwezig waren, want als je de software moet downloaden via een 3G of 4G-abonnement, gaat dat natuurlijk ook van je databundel af.

We hebben de S5 ook even geprobeerd met de Gear Fit. Speciaal voor de sportieve gebruiker, kun je met het Gear fit horloge je hartslag, aantal stappen of slaapritme bijhouden. Het was even zoeken voordat we de Gear Fit Manager gedownload hadden, maar met een paar klikken was de Gear fit ook klaar voor gebruik. Het gebruik van het horloge was wennen, maar als je regelmatig sport is het een toegevoegde waarde.

Conclusie
Onze eerste indruk van de Galaxy S5 is goed. Samsung integreert in dit toestel een aantal nieuwe features en laat daarmee zien dat het zoekt naar nieuwe mogelijkheden voor de gebruiker. Doordat de S5 zo licht is, voelt het toestel misschien wat goedkoop aan, maar er gaan geruchten dat er ook een aluminium-versie verschijnt.  De Galaxy S5 is verkrijgbaar voor € 699,- zonder abonnement en het Gear Fit-horloge kost € 199,-

Samsung Galaxy S5  Prijs: € 699
   
Schermformaat 5.1 inch
Beeldresolutie 1920 x 1080
Beelverhouding 16:9
Pixeldichtheid 432 ppi
Processor Qualcomm Snapdragon 801 quadcore 2,5 GHz
Grafische chip PowerVR SGX
Software Android 4.4.2 (KitKat)
Werkgeheugen 2 GB
Interne opslag 16 of 32 GB
Camera achter 16 Megapixel
Camera voor 2 Megapixel
Uitbreidingsslot Micro-SD Max. 128 GB
Wifi 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth 4.0
USB 3.0
Telefonie 2G / 3G / 4G
Batterij 2800mAh
Gewicht 145 gram

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Preview, Smartphones

Tags:

Laatste reactie