abonneren

ZiiSound D5

In het PCM juninummer bespraken we de Cine5 van Asus, een speakerset in een mooi vormgegeven balk die een ware surround-ervaring moest opleveren. Maar ook Creative introduceert een balkspeaker: de ZiiSound D5, hun pronkstuk op draadloos muziek gebied.

Creative verkondigt niet, zoals Asus, dat de ZiiSound D5 een volledige surroundervaring oplevert. Dat is maar goed ook, want dat doet de speaker niet. In plaats daarvan richt de ZiiSound D5 zich op draadloos geluid van hoge kwaliteit. Dat is zeker te horen, want de geluidskwaliteit uit deze kleine balk is gewoonweg fantastisch.

Via bluetooth kunt u muziek van allerlei apparaten afspelen op de ZiiSound. Voor de iPhone is er een speciale bluetooth-dongel meegeleverd. Bluetooth op de iPhone is namelijk alleen maar bruikbaar voor headsets. Deze dongel kan met iPhone en al geplaatst worden op de dockingbay van de speaker. Op deze manier laadt u de iPhone automatisch op. Handig! Behalve via bluetooth kunt u ook bedraad muziek luisteren, dankzij de aux-in ingang (jackplug) en meegeleverde stereokabel.

De bediening is erg fijn via aanraking. Zo kunt u door met uw vingers te glijden het volume bepalen en kunt u ook via 'touch' een bluetooth-verbinding opzetten. De enige vaste knop op het apparaat is de aan- en uitknop. Het design is prachtig met een strakke, zwarte, moderne vormgeving.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • schitterend geluid
  • draadloos dankzij bluetooth
  • fijn en simpel in gebruik
  • belachelijk duur
Er is eigenlijk maar één nadeel aan de ZiiSound D5 en dat is zijn prijs. Met zijn € 300 is deze luxueuze speaker exorbitant duur! We vinden de ZiiSound D5 echt een prachtig product, maar u moet wel heel goed in de centen zitten, wilt u hier dat bedrag voor betalen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Pc-speakers

Tags: Creative