abonneren

Z520

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Logitech stuurt ons de Z520 in met 360 graden geluid. Waarom 360 graden? Logitechs website meldt dat de consument ‘gevangen is in een web van traditionele luidsprekers’. De Z520 heeft niet alleen luidsprekers in het front, maar ook een setje tweeters achterin de behuizing. Daardoor zou de luisteraar overal een goede weergave hebben.

De Logitech-set is vrij traditioneel. De set bestaat uit twee luidsprekers, waarbij de versterker in de rechter luidspreker is ingebouwd. Handig is dat Logitech het aantal kabels tot een minimum heeft weten te behouden en dat de kabels en pluggen lekker stevig zijn uitgevoerd. Het setje voelt dus kwalitatief hoogwaardig aan.

360?


Het ‘unique selling point’ van de Z520 is de extra tweeter die voor een ruimtelijker beeld moet zorgen. Wij merken er eigenlijk helemaal niets van. Daarmee willen we niet zeggen dat deze luidsprekers slecht klinken. Integendeel: de Logitechs doen neutraal en dynamisch aan. Het laag gaat voor ons gevoel minder diep dan bij Philips, maar de Z520 kan wel harder zonder vervorming. Helaas wil het midden- en hooggebied bij hogere volumes nog weleens hard worden. Echt hard spelen zit er dus niet in met deze set.
De beeldvorming is keurig van dit setje. Het is iets minder diep dan bij de Philips, maar de focussering is keurig: de stemmen staan netjes in het midden en de scheiding tussen links en rechts is duidelijk zonder dat we twee aparte luidsprekers horen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Neutraal karakter
  • Dynamische weergave
  • Goed stereobeeld
  • Midden- en hoogweergave soms ruw
De Logitechs presteren netjes, maar munten niet uit op enig vlak in de test. Het is netjes, meer niet. Er zijn betere sets verkrijgbaar voor €100.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Pc-speakers

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord