abonneren

Z-4

Naast de Z-3 van Logitech testen we de Z-4, de duurdere uitvoering. Het prijsverschil is op zijn minst vreemd, want qua specificaties zien we geen noemenswaardige verschillen.

Beide sets zijn even krachtig, hebben eenzelfde dynamiek en eenzelfde signaal-ruisverhouding. Het enige merkbare verschil zit hem in de satellietspeakers, die nu voorzien zijn van drie conussen. Ook het design van de Z-4 is anders; het houten motief is verruild voor matzwart met zilver. Ondanks de identieke specificaties heeft Logitech bij de Z-4 het manco van de Z-3 opgelost: de lompe en soms rommelige bassen. Helaas is Logitech hierbij iets té grondig te werk gegaan. De bassen van de Z-4 zijn nu wat aan de zachte kant, zelfs op de maximale instelling. Daarnaast is het maximale volume van de Z-4 een stuk lager dan de
Z-3, al blijft het voldoende voor een goede film- of muziekbeleving. Waar we de Z-3 vooral bij harde muzieksoorten aanraden, is de Z-4 beter geschikt als allrounder. De set is zijn geld in elk geval waard.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Uitstekend geluidsbeeld
  • Laag maximaal volume

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Pc-speakers

Tags: