abonneren

Z-10

Wat een beauty is die Z10 van Logtech! Een zwart glanzend frontje met touchscreen, een keurig afgewerkte luidsprekergrille met een subtiel zilveren randje... chique hoor!

De Logitech Z-10 is de eerste 2.0-set die over een geïntegreerd lcd-scherm en touchscreen beschikt. Gewaagd... maar wel erg interessant. Het maakt deze luidsprekers tot echt hebbedingetjes.

Software

De software van Logitech laat zich makkelijk installeren en is helaas alleen geschikt voor Windows XP en Vista. De installatie en documentatie zijn in het Nederlands beschikbaar.

Zodra we de software opstarten komt er een kaal programma op ons scherm. Het programma beschikt over drie tabbladen; Programma's, LCD-instellingen en About. Via het tabblad programma's kan u instellen welke gegevens op het lcd-scherm van de speakers getoond moeten worden. Standaard biedt Logitech applets mee voor het tonen van een klok, afteltimer, email-monitor (pop3), performance monitor en als laatste een applet voor het vertonen van de track die u afspeelt. De applets zijn afzonderlijk in te stellen en bieden niet meer functies dan nodig zijn. U wisselt van de applet via de display knop op de speaker zelf; we vermoeden dat de displayknop op ons exemplaar defect is, aangezien de speakers ook bij herhaaldelijk indrukken geen kik gaven. Volgens de documentatie hoort dit echter probleemloos te werken.

De software zelf biedt geen mogelijk om te wisselen. Er kunnen verschillende instellingen van de Z-10 gewijzigd worden, zoals de helderheid van het display en hoe snel de speakers tussen de applets moet wisselen. Logitech houdt er zelfs rekening mee dat u in de toekomst meerdere lcd-schermen aan uw computer verbindt, want in de software valt te kiezen welke Z-10-set aangestuurd moet worden.

Als we de luidsprekers neerzetten, valt ons op dat Logitech geen links en rechts aangeeft... erg jammer.

Veel specificaties geeft Logitech niet, maar daar zijn we ook niet echt in geïnteresseerd. Het gaat immers hoofdzakelijk om de klank. Uiteraard onthouden we u niet de cijfers die we wel weten. Als basis heeft Logitech de Z10 een versterker meegegeven die twee keer 15 watt bij een belasting van 4 Ohm kan leveren. Met dat vermogen worden per luidspreker een woofer en een tweeter aangestuurd. Achterin de modieuze luidsprekerkastjes vinden we zoals bij bijna alle computerluidsprekers, een basreflexpoort. Niets bijzonders tot nu toe.

Als het stel eenmaal speelt, kunnen we maar één ding concluderen: deze set speelt erg goed! De focussering is haarscherp, het laag is superstrak zonder kaal te zijn, het middengebied is heerlijk mild en het hoog is luchtig en sprankelend. Dit speelt muziek! Zo horen we het graag!

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Innovatief
  • Goed geluid
  • Touchscreen werkt niet altijd

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Pc-speakers

Tags: