abonneren

X-140

Uiteraard doet ook Logitech mee in het budgetsegment. Aan de X140 hangt een prijskaartje van slechts € 29,99. En daarvoor krijgt u twee keurig ogende luidsprekers die opgetrokken zijn uit hoogwaardig plastic en metaal.

De ingebouwde verstekerker van de X140 levert, net als veel concurrenten, twee keer 2,5 watt rms. Niet veel, maar standaard in deze klasse. Verder in het specificatielijstje zien we dat de X140 een frequentiebereik heeft van 80 tot 18.000 Hz. Ook dat is redelijk standaard in deze klasse.

Wat ons opvalt, is dat Logitech geen links en rechts aangeeft op de luidsprekers. We moeten dus met de balansschuif in Winamp aan de gang om te bepalen waar we welke luidspreker moeten neerzetten. Iets wat we niet hadden verwacht van een grootmacht als Logitech.

Als de Logitechs eenmaal spelen, ontdekken we geen grote gebreken. De klankkleur is vrij kil, maar dat tonen de specificaties eigenlijk al aan. Met 2,5 watt per kanaal en goedkope units, is een diep laag simpelweg niet haalbaar. Bovendien zijn er geen sets in deze prijsklasse die beter presteren op dat vlak. Waar we wel een beetje over vallen, is het feit dat de focussering van de X140 ronduit slecht is. We hadden stille verwachtingen dat Logitech hier boven het maaiveld zou uitsteken, maar dat is ze simpelweg niet gelukt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Ziet er goed uit voor een set in deze prijsklasse
  • Biedt behalve een mooi jasje niet meer dan concurrenten
Voor een set in de budgetklasse ziet de Logitech er erg goed uit. Klankmatig gezien is de X140 een middenmoter. Hij speelt prima een deuntje, maar weet op geen enkel vlak boven de concurrentie uit te stijgen, al hadden we dat toch wel verwacht van deze grote speler.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Pc-speakers

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie