abonneren

Studiophile AV40

M-Audio is een bekend merk onder audioliefhebbers. Ze maken niet alleen fantastische geluidskaarten, maar ook de nodige luidsprekersets en andere audiogerelateerde producten. Met de Studiophile AV40 zet M-Audio een prachtig 2.0-systeem op de markt dat bedoeld is voor de serieuzere gebruiker.
Dit is ook wel te zien aan het uiterlijk: twee zwarte, vierkante dozen met elk twee units: één tweeter en een driver voor de bas- en middentonen. Een doelgericht ontwerp.

De aansluitmogelijkheden zijn uitgebreider dan we gewend zijn. De AV40 accepteert namelijk zowel cinch- als jackpluggen: een duidelijke knipoog naar de pro-audio-wereld die veelvuldig gebruik maakt van deze grote jackpluggen. Overigens laat ook de prijs van € 159 zien dat M-Audio niet de doorsnee gebruiker voor ogen had bij het ontwikkelen van de AV40. Mooi of bescheiden vormgegeven zijn de AV40's dus niet. Netjes afgewerkt is het stel wel en muziek spelen kunnen ze als de beste! Al bij het eerste nummer dat we afspelen, Teardrop van Massive Attack, zijn we behoorlijk onder de indruk van dit stereopaar. Het laag is bijzonder strak. Dit is mede te danken is aan het gesloten systeem: de AV40's hebben geen basreflexpoort. Het gevolg is wel dat het frequentiebereik wat kleiner is dan je zou verwachten bij een luidspreker van dit formaat: 85 tot 20.000 Hz. Verwacht dus geen aardverschuivende bastonen. Toch doet de AV40 absoluut niet kaal aan. Het middengebied is heerlijk mild en het hooggebied doet nooit scherp aan. Bovendien zorgt het strakke, schone laag ervoor dat nuances bijzonder goed hoorbaar zijn. En dat draagt bij aan een prettige, ontspannen luisterervaring. Ook sluit het laag perfect aan op het midden- een hoogfrequente gebied. Homogeen klinkt de AV40 dus zonder twijfel!

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Bijzonder goed geluid
  • Uitgebreide aansluitmogelijkheden
  • Stevig
  • Oogt niet echt subtiel

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Pc-speakers

Tags: