abonneren

SPA9200

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Philips weet ons vaak te verrassen met goede producten voor een redelijke prijs. We hebben dan ook vrij hoge verwachtingen van deze stereo-set. Zeker na de laatste test van 2.0-luidsprekers waarbij de Philips MMS321-set prima scoorde.

De SPA 9200 is weer speels weergegeven. De aparte versterker oog goed verzorgd en is logisch ingedeeld. Bovenaan is de volumeknop. Daaronder vinden we bas en treble. Fijn is dat de draaiknopjes een lichte ‘klik’ geven als ze op neutraal staan. Onderaan vinden we een ‘select’ schakelaar die wisselt tussen mp3, pc en aux. De luidsprekers zijn netjes gemaakt, maar door de ‘kussentjes’ onder de stevige voeten, staan ze wel wat wankel. Philips levert een houdertje voor een iPod of iPhone. Deze werkt, maar vinden we een beetje overbodig en laat zien dat Philips wat meelift op de hype.

Warmte


Na wat kabelwerk – Philips heeft dit wel tot een minimum weten te houden! – zetten we het setje aan met de grote druktoets op de losse versterker. De Philips omhult ons met een overvloed aan warmte. Het klinkt heerlijk, maar deze luidsprekerset is wel behoorlijk gekleurd. We merken tevens dat als we een ‘up-beat’ nummer kiezen dat de luidsprekers vrij vlot overstuurd raken: de woofer gaat aanlopen. Een probleem waar ook zijn voorganger, de MMS321, mee te kampen had. Een linkse draai aan de basknop lost dit probleem op.

Het midden en hooggebied van de Philips is vrij soft. En daar hoeft niets mis mee te zijn. Muziek klinkt daardoor al vrij snel goed en dat is in veel gevallen geen overbodige luxe met mp3-bestanden.

Op gebied van detailweergave hebben we weinig aan te merken: die is prima in deze prijsklasse. We horen genoeg subtiele details om geboeid te blijven. Ook is de beeldvorming keurig: we krijgen een vrij ruimtelijk en strak gefocusseerd plaatje voorgeschoteld.

Explosief


Als we even Call of Duty starten, valt de Philips-set niet tegen. Geweerschoten komen prima over en grote explosies klinken krachtig. Helaas kunnen we het volume niet echt opendraaien, zonder de woofers pijn te doen. Echt geschikt voor de die-hard gamers die van luide klappen houden, is deze set dus niet.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Lekkere sound
  • Veel aansluitmogelijkheden
  • Prima beeldvorming
  • Laag vervormd vrij snel bij hoger volume
  • Luidsprekers staan niet echt stabiel
De Philips SPA9200 is een compleet pakket. Hij presenteert lekker, maar zeker niet neutraal. Helaas wil het laaggebied nog weleens vervormen als het volume omhoog gaat. Puntje van aandacht voor Philips

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Pc-speakers

Tags: