abonneren

SoundScience Qsb speakers

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
We waren eerlijk gezegd heel nerveus toen we hoorden dat we een setje usb-luidsprekers van SoundScience mochten testen. Zeker toen we de prijs van 99 euro hoorden! Usb-luidsprekers klinken vaak op zijn best matig. En dan zo'n prijs?

SoundScience is behoorlijk zeker over zijn Qsb-speaker. Termen als: revolutionair, true hifi, unheard of sound quality en de uitspraak dat dit de toekomst is van personal hifi. We zullen de superlatieven in deze tekst proberen te vermijden.

Keurig

Maar eerlijk is eerlijk: het setje ziet er goed verzorgd uit. Het draagzakje is van degelijk materiaal en de twee kubus-vormige luidsprekers ogen degelijk en modern. Het zilveren randje had wat ons betreft wel in écht chroom gemogen, gezien de prijs. Maar dat is een minder belangrijk detail als je het ons vraagt. We hopen echter dat het niet te snel krast, want dan ziet zo'n setje er al snel afgeleefd en goedkoop uit.

Dan de muzikale presentatie. Die is toch behoorlijk indrukwekkend voor een usb-luidsprekersetje. Het is vanzelfsprekend niet op niveau van een gevoede stereo-set van 99 euro, maar gezien het vermogen wat een usb-poort kan leveren: 2,5 watt bij usb 2.0, is de dynamiek, openheid en volume gewoon bijzonder.

30 watt?

We snappen overigens niet waar SoundScience de 30 watt vermogen in de specificaties vandaan haalt. Een usb-poort levert 5 volt en een halve ampère; dat is 2,5 watt. Usb 3.0 kan 900 ma leveren, maximaal 1 ampère bij piekbelastingen. Kortom: 30 watt zou bijzonder zijn. Wellicht kan SoundScience de energiecrisis oplossen door deze technologie door te verkopen aan energieleveranciers?

ruimtelijk

Terug naar het geluid. We hebben talloze genres voorbij laten komen. Rock, pop, triphop, house en hip-hop. De Qsb-speakers laten alles uitstekend de kamer in komen. Het laag is wellicht niet zo vol als van een actief systeem (laagweergave kost veel energie), maar het midden en hoogfrequente gebied klinkt zeer neutraal en ruimtelijk. Veel beter dan we hadden verwacht van een usb-gevoed luidsprekersysteem.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Klinkt goed
  • Degelijk afgewerkt
  • Lekker draagbaar
  • Prijzig
  • Laag is wat dun
De SoundScience is een uitstekend setje usb-powerd luidsprekers. Wie dus een draagbaar stereo-setje zoekt, kan hier echt geen miskoop aan doen. Het ziet er goed uit, is prima afgewerkt en klinkt lekker. Echter: als vaste set op het bureau raden we ze niet aan. Dan kan je echt beter een gevoed setje kopen. Dat biedt meer laag en meer kracht.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Pc-speakers

Tags: Speakers

Nieuws headlines

Laatste reactie