abonneren

Sonos Play:3

Onlangs is de gloednieuwe Play:3 uitgekomen. Het is het kleine broertje van de S5, die nu omgedoopt is tot Play:5. De Play:3 is 100 euro goedkoper dan de Play:5, maar mist twee units. Heeft hij nog genoeg om in de strijd te gooien?

Sonos is overduidelijk met zijn imago bezig. Het logo is hipper, speelser en de nieuwe namen voor de stand alone producten: Play:3 en Play:5 zijn ook wat meer geschikt voor een jongere doelgroep. Nu lijkt het ons niet direct nodig om een mening te vormen, maar als we die moeten geven: het klinkt wel lekker en er is niets mis met het aanspreken van een jonge doelgroep. Het zijn potentiële klanten voor een lange tijd.

Installatie
De installatie van een Sonos-product is zeer gemakkelijk. Het gaat eigenlijk nooit mis, tenzij het product stuk is. In drie stappen is een Sonos-eenheid in het netwerk (van Sonos zelf) op te nemen.

- Stekker erin
- Pak de Sonos-controller en druk op Sonos-component toevoegen
- Druk op de nieuwe speler op ‘Mute’ en ‘Plus’.
- Klaar!

Het is zo gemakkelijk dat we ervan overtuigt zijn dat iedereen dit kan.

Play:3
De nieuwe alles in één oplossing heet dus Play:3. De speler beschikt over drie units waarvan twee het midden (en laag) voor hun rekening nemen en één het hoog weergeeft. Het is dus een soort vreemde hybride stereoluidspreker. Dit in tegenstelling tot de Play:5 die wel degelijk volledig stereo is.


Net als bij de Play:5 is het mogelijk om er twee te koppelen via de Sonos-controller of App om zo een volwaardig stereopaar te maken. Wij raden dit bij de Play:3 zeker aan, aangezien de luidspreker in zijn eentje het wat zwaar heeft om een ruimte te vullen.

Beetje kaal
En hier komen we bij een wat lastig punt. De Play:3 is met 299 euro slechts 100 euro goedkoper dan de Play:5 die nu voor 399 euro de winkel verlaat. We hebben de Play:5 al eerder getest en geconcludeerd dat deze ontzettend goed presteert. Ook met het bedrag van 400 euro in het achterhoofd. Wie 800 euro heeft en twee van deze jongens koppelt tot stereopaar, heeft een prachtig systeem in huis.

Bij de Play:3 ligt dat wat anders. Deze klinkt in zijn eentje gewoon niet heel erg goed. Het vervormt absoluut niet, maar het doe wat kaal en dun aan. We begrijpen dat er gewoon niet heel veel laag kan komen uit zo’n compacte behuizing, maar maak dan niet zo’n kleine luidspreker. Jammer hoor: dit zijn we niet gewend van Sonos.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Prima afgewerkt
  • Gemakkelijke installatie
  • Klinkt gewoon niet goed
We kunnen niets anders zeggen dan: wie van een vol en compleet geluid houdt, moet de Play:3 laten staan en voor een Play:5 gaan. De Play:3 voelt niet af en is met dat in het achterhoofd gewoon te duur. We beseffen dat 100 euro niet voor het oprapen ligt, maar we raden toch iedereen aan om even door te sparen en voor een Play:5 te gaan.

 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Pc-speakers

Tags: Google Play