abonneren

M200 MMKII

Logitech en Creative kennen we allemaal. Maar waar kloppen we aan als we écht aan de slag gaan met geluidsbewerking? M-audio is een bekende, maar zeker niet de enige. Wij hebben de gevestigde orde eens overgeslagen en setje van Swans op het bureau gezet. Een interessant systeem dat de veeleisende persoon met goede oortjes prima kan bekoren.

De M200 van het Canadees / Amerikaanse Swans is een actief 2.0-systeem. Het duo van € 399 heeft een vijf inch unit voor het midden- en laaggebied en een 25 milimeter dome tweeter voor het hoog. Gezamenlijk hebben de units een frequentieberiek van 56 Hz tot 20 KHz. Keurig gezien de bescheiden afmetingen.

De units worden aangedreven door een geïntegreerde versterker die 70 watt (2 x 35 watt rms) kan leveren. Gezien het klankkarakter van de M200 - analytisch, detailrijk, snel, strak en open met een lichte neiging naar opdringerig - vermoeden wij dat het een klasse T of D versterker is. Uiteraard is het volume en de klankbalans (bas en treble) regelbaar op de luidspreker. Opvallend zijn de stevige aansluitingen aan de achterzijde van de M200. Een detail dat we niet vaak zien in deze prijsklasse.

Alle componenten heeft Swans in een keurige kast weggewerkt. De houten behuizing is netjes afgewerkt met walnoot vineer wat het geheel een klassiek en chique uiterlijk geeft. De units zijn discreet beschermd met een afneembaar frontje.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Mooie, stevige kast
  • Goed geluid
  • Krachtige versterker
  • Presenteert soms wat opdringerig
Wij hebben een goed gevoel bij de Swans M200-set. De luidsprekers zien er keurig uit en de prestaties zijn goed. Nu is het een kwestie van smaak, maar wij horen liever een klasse a/b-versteker. De klasse-T (of D) in deze M200 heeft de neiging wat opdringerig weer te geven. Echter, voor € 399 is deze Swans een keurig product.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Pc-speakers

Tags: