abonneren

Inspire T-10

De T10 is geen familielid van de T40 en T20. Dat is gemakkelijk te zien aan de naamgeving: Inspire ten op zichte van Gigaworks. Ook de vormgeving is afwijkend: de Inspire is opgetrokken uit een zwart glanzende kast. Petje af voor de designafdeling van Creative: de T10 oogt namelijk erg netjes!

Creative richt zich met deze luidspreker duidelijk op de modebewuste consument. Dat wil gelukkig niet zeggen dat Creative de geluidskwaliteit uit het oog is verloren; de T10 speelt een aardig deuntje mee. De tweeter weet een open, fris en helder hooggebied neer te zetten met voldoende resolutie. Het midden- en laagfrequente gebied is afkomstig van één 3 inch unit. Het frequentiebereik is mede daardoor 80 tot 20.000 Hz.

Nu zult u wellicht denken: er zijn grotere luidsprekers die minder diepe frequenties kunnen weergeven (Bijvoorbeeld de M-Audio Studiophile AV40). Dat klopt, maar het gaat niet alleen om wat de laagste frequentie is die een luidspreker kan weergeven. Ook het verlies in decibel bij die frequentie speelt een grote rol. De T10 heeft namelijk behoorlijk wat moeite met het weergeven van lage frequenties. En dat is ook helemaal niet gek: de kast is veel kleiner, om maar niet te spreken over de grootte van de units en de kracht van de versterker.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Oogt erg netjes
  • Klein en handzaam
  • Beetje kaal in de lagere regionen
Ondanks de fysieke beperkingen klinkt de T10 keurig. In sommige gevallen is iets meer warmte echter wenselijk, aangezien ook het middengebied soms te lijden heeft onder het dunne laaggebied. Toch zijn we erg blij met het feit dat Creative geen vreemde truukjes heeft toegepast om de bastonen aan te zetten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Pc-speakers

Tags: