abonneren

Gigaworks T20

De T20 is het kleine broertje van de Gigaworks T40. Het duo is vrijwel identiek; het enige verschil is dat de T20 de onderste midden/laag-unit mist. Desondanks meldt Creative hetzelfde frequentiebereik van 50 - 20.000 Hz. Dat lijkt ons sterk, gezien het feit de kast van de T20 aanzienlijk kleiner is dit stel bovendien een unit mist in vergelijking met de T40...
we zijn benieuwd.

Hoe controversieel het ook lijkt: de T20 klinkt beter dan de T40. Het klankbeeld klopt simpelweg beter, al pompt de T20 het laaggebied duidelijk meer op. Daardoor lijkt het alsof er veel laag in deze luidspreker zit, maar dat is schone schijn. Bij Massive Attack haalt de T20 de onderste regionen niet en mist dit frequentiegebied duidelijk resolutie: het is een beetje een brei van bastonen. Jammer genoeg kunnen we weinig aan doen aan deze eigenschap, aangezien de basreflexpoort aan de bovenzijde zit.

Als we ons testrepertoire afspelen, horen we een prettiger hooggebied met meer sprankeling dan bij de T20. Bovendien is het middengebied milder en vertoont het meer inzicht dan bij de T40; Sarah McLachlan is iets minder verkouden, al vinden we het nog steeds onder de maat voor een luidspreker van € 100.

Net als bij de T40, heeft ook bij de T20 de versterker moeite met het behouden van controle bij dynamische passages. Als we het volume bij Khoiba wat verder opschroeven, bemerken we al vrij snel dat de bas- en middentonen vervormen: een teken dat óf de units het niet meer aankunnen, óf de versterker te zwak is en dus gaat clippen. Wij vermoeden sterk het tweede.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Oogt leuk
  • Klinkt zeer matig
  • Duur
We hebben bij de T20 een onvoldaan gevoel. De luidspreker oogt erg goed, maar weet op muzikaal vlak niet te overtuigen. Hoewel de T20 beter presteert dan de T40, staat de prijs nog steeds niet in verhouding tot de muzikaliteit die het product biedt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Pc-speakers

Tags: