abonneren

Cine5

Voor iedereen die wel graag wilt genieten van surroundgeluid achter zijn of haar pc, maar het er niet voor over heeft om een complete 5.1 speakerset te installeren, heeft Asus een lokkertje gemaakt in de vorm van de Cine5.

Volgens Asus biedt Cine5 de 'meest compacte True Cinematic Surround Sound-ervaring'. Pardon? 5.1-surroundgeluid in een balkje van zo'n 36 centimeter breed? Dat willen wij wel eens zien, of beter gezegd, horen.

De Cine5 is erg compact en laat zich met de meegeleverde kabels gemakkelijk installeren. Driversoftware is niet nodig, aangezien u de luidspreker rechtstreeks op uw geluidskaart aansluit. Opvallend is dat er maar drie kabels nodig zijn voor de verbinding en niet vijf, zoals dit bij een doorsnee surroundgeluidset noodzakelijk is. De luidsprekerbalk ziet er mooi vormgegeven uit met een grote, glimmende volumeknop aan de bovenkant. Tevens zit er in de Cine5 een kleine subwoofer verwerkt die de bastonen verzorgd, maar een aparte volumeknop hiervoor is niet aanwezig: een gemis.

Het belangrijkst is natuurlijk de geluidskwaliteit en deze is eigenlijk zoals verwacht. Hoewel de geluidskwaliteit beter is dan een normale speakerset zonder subwoofer, is daar eigenlijk alles mee gezegd, om over een 'True Cinematic Surround Sound-ervaring' nog maar te zwijgen. De tonen zijn op zich gevarieerd genoeg, maar missen hier en daar diepte. Dit geldt ook voor de bas, die weliswaar aanwezig is, maar niet krachtig genoeg om goed tot zijn recht te komen. Voor de gemiddelde aanschafprijs van rond de € 170 is de geluidskwaliteit simpelweg niet goed genoeg.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • compact
  • veel te duur
  • geen surroundgeluid
  • geluidskwaliteit niet goed genoeg
De Cine5 was een leuk alternatief geweest voor een gemiddelde speakerset mits hij rond de vijf tientjes had gekost. Maar voor het geld wat Asus er nu voor vraagt, kunnen we de Cine5 niet aanraden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Pc-speakers

Tags: