abonneren

Altec Lansing VS2721

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
We kennen Altec Lansing al een tijdje. Ze maken reeds geruime tijd luidsprekersystemen en zouden dus goed bekend moeten zijn met de technieken en de markt.

De VS2721 voelt een beetje goedkoop aan. Goed, € 63 is niet heel veel geld, maar de sub voelt wel heel licht en is maar matig afgewerkt. Altec Lansing gebruikt een 4-inch unit (tien centimeter) voor de sub en een 2-inch unit in de satellieten. Ook in de satellieten is een basreflexpoort aangebracht. De aansturing voor de units – versterkers – is in de subwoofer verwerkt: 13 watt voor de subwoofer en twee keer 7,5 watt voor de satellieten.

Niet handig!


Bij veel sets maken de fabrikanten gebruik van een externe eenheid voor het regelen van volume en inregeling van de subwoofer. Dit kastje moet je, logisch, koppelen met de subwoofer. Bij deze Altec Lansing, moet je echter ook de geluidskaart op dit kastje aansluiten. Dat is niet heel handig, aangezien de subwoofer vaak naast de pc staat en de bediening op het bureau ligt.

Slecht regelbaar


Op het externe kastje van de Altec Lansing-set zien we een toonregeling en een volumeregeling. Helaas zien we geen aparte regeling van het volume van de subwoofer, zoals bij alle andere sets. Het gevolg van deze onhandige keuze is goed te zien in onze metingen: slechte aansluiting van de sub op de satellieten en een zeer matige frequentierespons- en rozeruismeting. Opvallend is de prima THD-meting.

Pijn aan de oren


Tijdens de luistertest moeten we concluderen dat deze set gewoon slecht klinkt. De subwoofer klinkt als een lege doos met een unitje erin. Niet strak en vol, maar hol en ongecontroleerd. De satellieten klinken ver weg en hard in het middengebied. Kortom: de VS2721 is echt geen aanrader.

MinpuntenConclusie
  • Klinkt niet lekker
  • Meet slecht door
  • Onhandige aansluitingen
De Altec Lansing VS2721 is geen aanrader. De set is niet mooi afgewerkt en klinkt ook niet goed. Er zijn ruim voldoende alternatieven op de markt die beter presteren voor evenveel geld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Pc-speakers

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord