abonneren

Altec Lansing IMT630

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Het probleem met iPod-docks is: er zijn er zo ontzettend veel. Tweede probleem is: er zijn zo weinig echt goede docking stations. Ten derde: een goede is vaak erg prijzig. Altec Lansing waagt zich als luidsprekerfabrikant uiteraard ook in deze markt. Weten ze zich te onderscheiden?

De IMT630 is absoluut geen grote dock. En duur is deze ook niet met 99 euro. Aan de andere kant: heel veel connectiviteit biedt de Altec Lansing niet. We zien een docking-mogelijkheid en een aux-in. Geen bluetooth of Airplay. Dat zou ook wel heel bijzonder zijn in deze prijsklasse.

Weinig specs

Veel specificaties geeft Altec Lansing niet weg. Behalve dat er twee drivers in zitten met neodymium magneten om de units in beweging te zetten. Verder zien we afmetingen en een vermelding van een draadloze afstandsbediening.

Leuk detail van de afstandsbediening is dat deze magnetische aan de behuizing blijft kleven. De toetsen zijn minder prettig: te klein en je moet hard drukken om iets gedaan te krijgen.

Neutraal

Het gaat natuurlijk om het geluid wat de Apple-dock weet te produceren. Er daar weet Altec toch hoge ogen te gooien. De IMT630 zet een heldere, vrij open en bovenal neutrale weergave neer. We horen geen overbodige, wollige bassen. Iets dat vaak gedaan wordt om indruk te maken. Dat spelletje speelt Altec Lasing gelukkig niet mee.

Natuurlijk is meer en dieper laag soms wenselijk, maar Altec Lansing heeft overduidelijk gekozen voor een schonere, neutralere weergave. Er zijn overigens wel equalizer presets: rock, pop, hip-hop en Altec EQ. Wij prefereren Hip Hop. Die is net wat krachtiger onderin en versluiert de rest niet.

 

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Neutrale weergave
  • Niet duur
  • Niet echt onderscheidend
  • Weinig aansluitingen
De hamvraag: is de Altec Lansing bijzonder. Sec genomen niet. Het is gewoon een iPod dock. Met een redelijke prijs. Dat wel. Klankmatig vinden we de neutraliteit een positief punt. Hij klinkt lekker open en luchtig. Iets dat vele docks in dit segment missen. Dat kan een reden zijn om voor deze Altec te kiezen.

 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Pc-speakers

Tags: