abonneren

Altec Lansing Expressionist Plus

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De Expressionist Plus staat prijstechnisch slechts € 30 boven de VS2721. Toch is het verschil in kwaliteit behoorlijk. De afwerking is een stuk beter en ook het design is heel wat spannender.

In de mooi vormgegeven subwoofer schuilt een 5,25-inch woofer en natuurlijk de versterking – 33 watt totaal rms – van de satellieten. In de satellieten zit een 2-inch fullrange luidspreker verwerkt. Het frequentiebereik van het systeem geeft Altec Lansing helaas niet op.

Prima meetresultaten


Als we meten, zien we prima resultaten. De frequentieresponsmeting en rozeruismeting laten zien dat de nadruk op het hoog en lage middengebied is gelegd. Het bultje aan het einde van de grafiek laat dat goed zien. De sub pakt op vanaf ongeveer 70 Hz, net als de andere sets. Door de vervormingsmeting komt de Expressionist Plus vrij ongeschonden heen. Het enige dat opvalt, is een piek van vier procent THD bij ongeveer 7 KHz. Een beetje vreemd, maar niet echt hoorbaar.

Klinkt lekker!


Als we gaan luisteren, verrast de Expressionist heel positief. De set van nog geen € 90 klinkt zonder twijfel veel muzikaler dan de sets in het segment tot € 69. De complexe baslijnen en vreemde effecten van Massive Attack komen krachtig de kamer in. De subwoofer van de Expressionist Plus klinkt vol en robuust en de satellieten mooi open en luchtig. Het piekje op 110 Hz is een beetje hoorbaar, maar stoort zeker niet. Opvallend is de prima detaillering. Helaas weet de Altec Lansing dat niveau niet vast te houden bij heel drukke passages. Dan wil de muziek nog weleens vervallen in een brei. Al met al toch een heerlijk 2.1-setje voor een zeer interessante prijs.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Mooi design
  • Klinkt goed
  • Niet duur
  • Bij drukke passages wat rommelig
De Expressionist Plus ligt lekker in het gehoor, meet prima door en kost nét 100 euro. Prima keuze dus!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Pc-speakers

Tags: