abonneren

2697 2.0 Premium

Twee forse luidsprekers en een losse bedieningseenheid met versterker die twee keer 25 watt levert sieren het bureau als we de Trust 2697 2.0 Premium -een hele mond vol - hebben aangesloten. Het aansluiten is iets complexer dan bij andere sets door diverse draden en pluggen, maar met wat geduld en gezond verstand, is het in tien minuten wel gedaan.
Bovendien is het is in veel gevallen een eenmalige taak.

De set is prima afgewerkt, al is het ons wel duidelijk dat Trust niet voor alle onderdelen gebruik maakt van a-kwaliteit materialen. Als we echter de prijs van € 50 euro in ons achterhoofd nemen, is het ongelooflijk dat Trust deze imposante set voor dat geld kan leveren.

Zo krijgt u een prima externe bedieningsconsole waarin tevens de vesterker zit verwerkt. Uiteraard kunt u op deze console het volume en de klankkleur regelen. Het is echter ook mogelijk een hoofdtelefoon hier op aan te sluiten. Ook biedt deze console een auxilary-ingang. Handig voor wie bijvoorbeeld een mp3-speler wil aansluiten.

Nog meer zijn we verrast als we beginnen met het afspelen van ons testrepertoire. Dit duo klinkt helemaal niet slecht! Het laag loopt behoorlijk diep door (helaas vermelden de specificataies niet wat het frequentiebereik is) en sluit bovendien goed aan op het midden- en hooggebied. De relatief grote kastinhoud werpt hier duidelijk zijn vruchten af. Helaas vertoont het basreflexsysteem af en toe wel wat grillige kanten: lineair is het laag niet en dat resulteert soms in wat gerommel. Gelukkig is het niet echt storend, maar het laat wel zien dat het verstandig is de luidsprekers goed van de achterwand te plaatsen.

Als we uit enthousiasme het volume wat opschroeven, laat de Trust een andere kracht zien: de twee keer 25 watt rms houdt keurig grip op de twee luidsprekers. Een kunstje dat diverse andere sets in deze prijsklasse niet klaar weten te spelen. Petje af voor Trust!

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Klinkt gewoon lekker!
  • Uitgebreide aansluitmogelijkheden
  • Krachtige versterker
  • Het aansluiten is complexer dan bij concurrenten
  • Afwerking is niet echt super
U zult het wel gemerkt hebben dat we blij verrast zijn door deze set. Omdat Trust gebruik heeft gemaakt van beproefde techniek en zich simpelweg houdt aan de natuurwetten, hebben ze een goed presterend product op de markt gezet tegen een scherpe prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Pc-speakers

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie