Richt de ideale vergaderruimte in

In dit artikel heb je kunnen lezen wat de verschillen zijn tussen een flat panel display en een interactieve projector. Deze keer kijken we naar hoe je de perfecte vergaderruimte inricht.

Veruit het belangrijkste van je presentatieruimte is het schermformaat van je presentaties. Een interactieve projector zorgt ervoor dat je controle hebt over de weergavegrootte en bepaal je hoe groot de content moet worden weergegeven op de wand. Wat is verder belangrijk in de vergaderruimte?

De ruimte

Je wilt niet dat collega´s en andere genodigden presentaties niet goed kunnen zien. Zorg er daarom voor dat iedereen vanuit elke hoek van de vergaderruimte het scherm goed kan zien. Een ruimte met palen is niet raadzaam en voor een optimale beleving is je vergaderruimte niet te breed of te lang. Zorg er verder voor dat de verlichting goed is en dat de deelnemers op comfortabele stoelen kunnen zitten. Een airconditioning voor warme dagen en een goede verwarming voor de winter zijn natuurlijk onontbeerlijk. Naast een projector moet je een geschikte wand hebben om content op te projecteren. De meeste projectoren kunnen prima overweg met een normale witte wand, de beste resultaten krijg je echter als de wand geen structuur heeft en er niet te veel zonlicht op valt.

Zorg voor comfortabele stoelen en een helder beeld tijdens presentaties in je vergaderruimte.

De techniek

Je wilt dat alle deelnemers gemakkelijk inhoud naar een projector kunnen sturen en daarom is het essentieel dat de projector veel aansluitingen heeft. Moderne projectoren hebben naast HDMI-aansluitingen vaak ook de optie om content draadloos naar de projector te sturen, middels een softwareprogramma voor de pc of een app voor iOS en Android. Voor spectaculaire presentaties is geluid ook erg belangrijk. Een projector heeft digitale en analoge audio-uitgangen zodat elke versterker of luidspreker op de projector kan worden aangesloten. Zorg er bij luidsprekers wel voor dat ze voor jouw vergaderruimte zijn geoptimaliseerd, je wilt dat iedereen in de ruimte dezelfde geluidservaring heeft.

Deze projector heeft alle mogelijke aansluitopties aan boord en kan geluid via de audio-uitgangen weergeven op externe luidsprekers.

De projector

Terug naar de kern van de presentatie: de projector. Een goede projector kan een extreem helder beeld projecteren op een groot oppervlak en moet inhoud van verschillende apparaten vlekkeloos kunnen tonen. Neem een kijkje op de site van Epson (link naar www.epson.nl/products/projectors) om te zien wat het bedrijf aan projectoren aanbiedt. Kijk vooral naar het aantal inch dat de projector op de wand kan projecteren. Sommige projectoren bieden ondersteuning voor het draadloos weergeven van content, andere projectoren kunnen bewegingen en acties van vingertoppen en interactieve pennen herkennen. Kies uit het assortiment de projector die het beste bij jouw vergaderruimte en wensen past om de kwaliteit en het verloop van vergaderingen te optimaliseren.

De EB-1470UI projector kan beelden tot 100 inch projecteren en deelnemers kunnen interactief deelnemen aan presentaties.

Waarom een Epson-projector?

Epson is de belangrijkste ontwikkelaar van projectoren en een Epson-projector is een graag geziene gast in een professionele vergaderruimte. Hier zijn meerdere redenen voor te bedenken. Eén van de voornaamste redenen is dat Epson-projectoren tot drie keer helderder zijn dan 1-chip DLP-projectoren van de concurrentie. Dit komt doordat de projectoren van Epson een even hoge White Light Output en Colour Light Output (CLO) bieden, dit zorgt voor extreem heldere, dynamische en levendige beelden. Wil je meer weten over CLO? Kijk dan eens op www.epson.nl/clo.

Geschreven door: partner op

Category: #brandedcontent

Tags: