Een flat panel display of een interactieve projector?

Grote kans dat er in je vergaderruimte al een whiteboard, flat panel display of projector aanwezig is. Maar is de huidige oplossing wel optimaal voor deze specifieke ruimte? In dit artikel krijg je een overzicht van de eigenschappen van een flat panel display en een interactieve projector.

Partner Content label (OUD!!!)

© PXimport

Eén van de belangrijkste elementen in een vergaderzaal is de manier waarop presentaties worden laten zien. Dit kan is essentie op twee manieren: via een flat panel display of een interactieve projector. Een flat panel display is een scherm dat vast aan de muur is bevestigd. Een interactieve projector hangt in de meeste gevallen voor of vlak boven de wand waarop geprojecteerd wordt.

Schaalbaar

Het grootste verschil tussen beide oplossingen is dat een flat panel display een vaste beelddiagonaal heeft. Je moet voor aanschaf dus precies uitzoeken in welke ruimte het flat panel display komt staan. Gaat je firma of afdeling naar een andere locatie verhuizen, dan kan het zijn dat een flat panel display niet meer goed werkt voor de grootte van de vergaderruimte. Een interactieve projector kan eenvoudig content op een andere grootte projecteren en kan eenvoudig geherinstalleerd worden in een andere ruimte. Hoeveel inch moet een presentatie beslaan in jouw ruimte? Vind het uit door enkele richtlijnen te volgen (link naar www.epson.nl/display-size-matters).

Een projector kan inhoud op verschillende groottes projecteren.

© PXimport

Snellen-test

Hoe groot iets moet worden geprojecteerd, hangt af van de grootte van de ruimte. Heb je nu al een flat panel display of projector in een meeting room hangen, doe dan eens een Snellen-oogtest met een paar medewerkers. Mensen met een 20/20 gezichtsvermogen moeten de achtste regel van de test op een afstand van zes meter nog goed kunnen lezen. Is dit niet het geval, dan kan het zijn dat je een groter flat panel display nodig hebt of een projector die een hogere beeldschermdiagonaal kan genereren.

Doe een Snellen-test met je collega´s en kom erachter of je flat panel display of projector wel geschikt is voor jouw vergaderruimte.

© PXimport

Kosten

In een kleine ruimte kan een flat panel display een goedkope oplossing zijn, maar zodra de afstand van de kijker tot de wand meer dan een paar meter is, heb je een scherm nodig wat makkelijk meer dan 100 inch moet kunnen beslaan. Dit is vrijwel onmogelijk te realiseren met een flat panel display, zeker als de kosten meespelen. Een projector kan met gemak een oppervlakte van 100 inch of meer projecteren. Daarbij komt natuurlijk het voordeel dat een projector makkelijker op een andere wand te richten is, mocht dit gewenst zijn.

Interactief en draadloos

Tijdens een presentatie wil je soms bepaalde dia´s verduidelijken en aantekeningen maken. Met een interactieve projector is dit een fluitje van een cent. Veel interactieve projectoren worden geleverd met speciale interactieve pennen waarmee medewerkers aantekeningen en notities kunnen maken. Sommige zijn zelfs te bedienen door met je vingertoppen op de weergegeven projectie op de muur of het scherm te tikken. Aantekeningen en presentatie-dia´s kunnen worden opgeslagen en gedeeld tussen collega´s. Content kan in de meeste gevallen draadloos naar een projector worden verstuurd als je een wifi-stick in de projector steekt.

Druk gewoon met je vingertoppen op een wand en accentueer bepaalde onderdelen van een presentatie: erg makkelijk met een interactieve projector.

© PXimport

Flat panel display of interactieve projector?

Kortom, ga je voor gemak en is het belangrijk dat een presentatie op meerdere groottes en in meerdere ruimtes moeiteloos weergegeven kan worden, dan is het handig om eens over een interactieve projector na te denken. Bijkomend voordeel is dat sommige projectoren handige functies hebben om presentaties volkomen interactief te kunnen laten verlopen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten