abonneren

Drie redenen om uit te kijken naar de Samsung Galaxy S7

Met nog iets meer dan een maand tot de Samsung Galaxy S7 waarschijnlijk gepresenteerd wordt zijn er al genoeg geruchten in omloop. Maar waar kunnen we nou echt naar uitkijken voor dit nieuwe topmodel?

  Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.


De Samsung Galaxy S7 is in aantocht! Het volgende vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant wordt waarschijnlijk op 21 februari onthuld. Dat lijkt nog ver weg, maar de afgelopen weken zijn er al veel details over deze Android-smartphone uitgelekt. Daardoor hebben we ondertussen een vrij goed idee van wat we van de Galaxy S7 kunnen verwachten. Wij blikken vast vooruit: wat kan je straks verwachten?

Dat de hardware krachtiger is, en de software beter, dat geloof je waarschijnlijk ook wel. Maar Samsung zou ook grotere verbeteringen voorbereid hebben, als we de geruchten mogen geloven. Wij zetten alvast onze drie favoriete verwachte verbeteringen op een rij.


1) Betere camera... met minder megapixels?

Als we de geruchten mogen geloven gaat Samsung de Galaxy S7 camera een flinke upgrade geven. Dat doen ze niet met meer megapixels, maar met vele verbeteringen in de achterliggende hardware en software. Sterker nog: het aantal megapixels krijgt misschien zelfs een downgrade. De Galaxy S6 heeft een 16 megapixelcamera, maar de Galaxy S7 zou over 'slechts' 12 megapixels beschikken.

Toch gaat de beeldkwaliteit er waarschijnlijk op vooruit. De camera zou namelijk een speciale Britecell-sensor hebben. Deze door Samsung ontwikkelde sensoren heeft niet alleen rode en blauwe subpixels, maar ook witte. Daardoor kan er meer licht opgevangen worden, waardoor foto's er mooier uitzien. Klinkt ingewikkeld, maar het eindresultaat is simpel: ook in situaties met weinig licht zien foto's er nog helder en duidelijk uit. Dan heb je al die extra megapixels in theorie ook niet meer nodig.


2) Niet twee, maar drie varianten

Vorig jaar wist Samsung ons aangenaam te verrassen door naast de Galaxy S6 ook een Galaxy S6 Edge aan te kondigen. Dit jaar zou het bedrijf er nog een schepje bovenop willen doen door drie modellen tegelijk aan te kondigen. Naast de Galaxy S7 en zijn gebogen broertje zou er ook al direct een Galaxy S7 Edge Plus moeten verschijnen.

Vorig jaar bracht Samsung ook al een Plus-variant uit, maar die verscheen pas maanden na zijn voorganger. Wilde je een smartphone met een groter scherm, dan moest je flink geduld hebben. Dit jaar lijkt het erop dat we minder lang hoeven te wachten. Op 21 februari krijgen we misschien niet alleen de 5,1 of 5,2 inch Galaxy S7 en S7 Edge te zien, maar als de geruchten kloppen ook een Galaxy S7 Edge Plus van bijna 6 inch!
 

3) Terug van weggeweest: microSD-poort

De Samsung Galaxy S6 is een mooie smartphone, maar kent een vervelend gebrek. Het was de eerste smartphone van Samsung in jaren zónder microSD-geheugenpoort. Wilde je meer opslagruimte, dan moest je een duurder model kopen. Het kwam de fabrikant (terecht) op veel kritiek te staan.

Kritiek waar ze naar hebben geluisterd, zo blijkt nu, want verschillende bronnen beweren dat Samsung de geheugenpoort weer teruggebracht heeft. De Galaxy S7 zou, ergens op de zijkant, gewoon weer ruimte moeten hebben voor een geheugenkaartje. Samsung zou nog altijd verschillende modellen met meer opslagruimte willen gaan verkopen, maar als je er zelf een kaartje in wil stoppen kan dat ook. Toch wel handig: als je vlak voor de vakantie je smartphone volzet met video en toch nog ruimte over wil houden voor vakantiefoto's, kan dat straks gewoon.
 

Niet wachten?

Hoewel er nog een beetje onduidelijkheid bestaat over hoe waarheidsgetrouw bovenstaande geruchten zijn, lijkt één ding vrijwel zeker. Dat is de Galaxy S7 eind februari officieel onthuld zal worden, met een release vroeg in het voorjaar. Maar mocht je echt niet kunnen wachten, bijvoorbeeld omdat je abonnement bijna verstreken is, dan heeft Samsung natuurlijk nog genoeg andere keuzes. Je kunt bijvoorbeeld een Samsung Galaxy A5 kopen. Iets minder krachtig, maar wel een stuk goedkoper, en nog altijd met een premium design.

Geschreven door: partner op

Category: Partnerbijdrage, Smartphones

Tags: Samsung