abonneren

Chris test de Ockel Sirius A

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Week 2
De Ockel Sirius A is beschikbaar en verkrijgbaar bij o.a. de BCC. Multimediagebruiker Chris Vissers heeft zich via het Techpanel aangemeld om de Ockel Sirius A te testen met vier andere testers. Hij test de Ockel komende drie weken. Benieuwd naar zijn bevindingen? Lees dan verder!

Over Chris Vissers

Chris (1990) woont in het zuiden van Nederland. Momenteel studeert People and Business management en werkt daarnaast als notarieel medewerker. Hij maakt dagelijks gebruik van zijn smartphone, tablet en pc.

Drie meest gebruikte programma’s op zijn computer/pc:
- Office
- Mail
- Chrome

Drie meest gebruikte programma’s op zijn smartphone
- Clash Royale
- Whatsapp
- Hue app

Waar hij de Ockel voor gaat gebruiken? Voornamelijk voor gaming, office en media.

Uitpakken maar!

Daar staat hij dan, de doos met daarin de Sirius A van Ockel. Zo te zien is er veel aandacht besteed aan de verpakking van de Sirius A, stevige en mooie doos. Als ik de doos openmaak zie ik dat er behalve de Sirius A, ook een pouch/schoonmaakdoek bij zit en een lader. Wat opvalt is dat de lader buiten de Europese stekker nog twee aansluitingen heeft die je makkelijk erop kunt klikken. Reis je veel of woon je in het buitenland heb je fijn een alles-in-één pakketje.

De Quick Start guide zou ik als eenvoudig, maar toch uitgebreid omschrijven waarin je in een oogopslag alle knopjes en verwijzingen kunt vinden.

Instellen en de eerste apps

Als ik de Sirius A aanzet moet je net als bij ieder nieuw elektronisch product een paar stappen doorlopen om hem in te stellen. De stem van Cortana schalt dus al gauw door de speakers om mij te helpen. Nadat ik ben ingelogd zie ik dat hij de instellingen van mijn Windows-account op mijn computer al heeft gevonden. Mijn eigen instellingen zijn gekoppeld aan mijn Microsoft account waardoor mijn eigen taakbalk netjes bovenin het scherm staat.

Taakbalk staat netjes bovenin na de eerste keer instellen.

Netflix, OneDrive, Spotify, Chrome en Steam zijn de eerste applicaties die ik erop installeer. Doordat ik iets wat ongeduldig ben en alles direct aanzet/download/instel wordt de Sirius A toch iets trager.

Kleine patser

Als je zo bezig bent met de Sirius A zie je toch dat het een krachtig kastje is op zakformaat. Hij weegt iets meer dan een iPhone Plus, maar nu heb ik een hele PC in mijn broekzak.

Vergelijking Sirius A met een iPhone 6 plus.

Ter bescherming heb ik de beschermhoes vastgemaakt aan de Sirius A en hier stuit ik toch op mijn eerste puntje van verbetering. De Sirius A heeft een unieke en stijlvolle achterkant (tevens de passieve koeling van de krachtpatser) en doordat ik nu het hoesje erop moet vastplakken valt dit helemaal in het niet. Misschien een kliksysteem voor een volgend onderwerp, zoals bij de iPad covers?

Mogelijkheden

Ik ben veel onderweg vanwege mijn studie en stage. De Sirius A zal ik dan ook veel onderweg gaan gebruiken, maar ook thuis om aan mijn scriptie te werken en Netflix te kijken. De Sirius A bevat aardig wat aansluit mogelijkheden en zelfs wifi en bluetooth. Ockel heeft hiermee een krachtig en mobiel apparaat ontwikkeld met ongekende mogelijkheden.

Benieuwd naar de andere reviews? Of wil je op de hoogte gehouden worden van Ockel? Bezoek de Ockel-pagina op Computer!Totaal.nl

Geschreven door: partner op

Category: Partnerbijdrage

Tags: Ockel, ockel sirius, Ockel Sirius A, Sirius a, Mini Pc, ockel mini pc, ockel pc

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord