abonneren

Alleen met de juiste back-up snel back in business

Kritische bedrijfsgegevens blijken door de komst van virtualisatie en cloudopslag beweeglijker dan ooit. Bedrijven staan voor de uitdaging hun strategie voor back-up en bedrijfscontinuïteit daarop aan te passen, maar vinden eigenlijk geen goede oplossing.

Traditionele back-upvoorzieningen schieten tekort, terwijl de nieuwe vaak juist veel te complex en kostbaar zijn. Synology brengt met Active Backup een complete suite van back-upoplossingen in één interface. Eenvoudig in het beheer, jouw data razendsnel te herstellen en in combinatie met een Synology-nas zelfs helemaal gratis!

Synology is al jaren marktleider op het gebied van netwerkopslagsystemen voor consumenten, mkb en grootbedrijf, en heeft daardoor veel ervaring met opslag en beheer van grote hoeveelheden data. Deze kennis brengt het nu samen in Active Backup, een oplossing voor back-up en herstel van gegevens op VM’s, servers en clients, maar ook in de cloud. Reservekopietaken voor VMware, Windows, Office 365 en Google G Suite definieer je in een handomdraai, waarna je deze op een Synology-nas bewaart. Het beheer van back-ups, maar ook het herstel regel je bovendien vanuit één eenvoudige console.

De grote kracht van Active Backup is de centrale console, waarin back-uptaken worden vastgelegd, beheerd en gecontroleerd. In één oogopslag zie je alle pc’s, fysieke en virtuele servers, plus een overzicht van de opslag die door de back-ups worden gebruikt. Uitgevoerde en geplande taken zijn direct overzichtelijk, evenals de bijbehorende logs. Meldingen zijn helder en direct te vertalen naar acties. Zonder veel moeite ben je dus volledig in control van je data.

Office 365 en G Suite

Speciale aandacht is er voor Microsoft Office 365 en Google G Suite, de online diensten waarmee medewerkers eenvoudig kunnen samenwerken, documenten schrijven en agenda en e-mail kunnen afhandelen. Deze oplossingen genieten een steeds grotere populariteit, maar plaatsen bedrijven voor de uitdaging deze informatie ook beschikbaar te hebben in back-ups en voor herstel. Met Active Backup for Office 365 en Active Backup for G Suite is een koppeling met de online omgeving snel gemaakt en worden documenten, mailberichten en agenda’s eenvoudig en snel naar de eigen omgeving gekopieerd en geback-upt. Voor herstel is het mogelijk op bestandsnaam en zelfs trefwoord te filteren via de geïntegreerde zoekfunctie. Gebruikers kunnen via de geïntegreerde selfservice-herstelportal eenvoudig en snel de juiste e-mail, een bestand, een contactpersoon of afspraak zoeken en herstellen.

Dankzij het gebruik van een nas heb je volledige controle over de back-ups en benodigde opslag. Je komt niet voor verrassingen te staan en dankzij geavanceerde functies op de geselecteerde modellen Synology-nas als het Btrfs-bestandssysteem en Changed Block Tracking-techniek wordt opslag automatisch geoptimaliseerd en bespaar je aanzienlijk op de toch al veel lagere opslagkosten.

Geschreven door: partner op

Category: #brandedcontent

Tags: business, Synology, back-uo

Laatste Vacatures