abonneren

12 apps bekroond met Apple Design Award

Deze maand werden de Apple Design Awards uitgereikt, een prijs waarmee Apple haar waardering uit voor apps met een buitengewoon design en een innovatieve interface. Dit jaar werden vijf games en zeven handige apps bekroond met deze felbegeerde awards. We hebben onze zes favorieten voor je op een rijtje gezet.

Black Box

Black Box is een innovatieve puzzelapp die optimaal gebruik maakt van alle technologieën die iOS te bieden heeft. Je hele telefoon (en de wereld daarbuiten) wordt gebruikt om puzzels op te lossen, van je microfoon tot je gyroscoop tot opties zoals de helderheid van je scherm. Black Box is een unieke, slimme app die spelers forceert tot creatief denken.

Kitchen Stories

Kitchen Stories is een prachtige, eenvoudige kook-app bomvol gevarieerde recepten, handige video’s en behulpzame tips. Gebruik je Apple TV om door de catalogus te bladeren en neem vervolgens een automatisch gegenereerd boodschappenlijstje mee op je iPhone of Apple Watch. Of je een ervaren kok bent of net in de culinaire wereld komt kijken: deze app is onmisbaar.

Mushroom 11

Mushroom 11 is een intrigerende combinatie van een puzzelgame, een platformer en een actiegame. Spelers loodsen een slijmerige, groene levensvorm door een post-apocalyptisch landschap. Door het scherm aan te raken wis je een deel van de schimmel uit, dat vervolgens aan de andere kant weer aangroeit. Op deze manoeuvreer je de groene blob door gangen en vecht je met eindbazen. De interessante gameplay wordt bijgestaan door sombere handgeschilderde landschappen en onheilspellende muziek.

Bear

Bear is een handige, stijlvolle schrijf-app, exclusief beschikbaar voor iOS. Deze flexibele schrijf-app is geschikt voor het schrijven van korte aantekeningen, to-do lists, artikelen, scripts... alles eigenlijk. Bear helpt je ook met het organiseren van je schrijfsels met hashtags, waardoor je je favoriete werk nooit kwijtraakt. Deze app is niet de meest innovatieve app op de lijst, maar wel eentje waar iedereen die graag met woorden werkt erg blij van zal worden.

Old Man’s Journey

Een oude man staat op en vertrekt op een wonderlijke reis in Old Man’s Journey. Deze boeiende puzzelgame over verlies, hoop en het leven maakt gebruikt van een interessant gameplay-mechanisme waarbij de speler heuvels versleept om een pad te doen verschijnen. Innovatieve gameplay, een meeslepend verhaal en prachtige landschappen hebben Old Man’s Journey een plekje op deze lijst opgeleverd.

Lake

Lake is één van de beste kleurboek-apps in de App Store. Lake biedt een brede selectie aan kleurplaten in uiteenlopende stijlen, een uitgebreid kleurenpalet en een selectie aan realistische kwasten. Je kunt de kleurplaten in Lake inkleuren met je vingers, maar de app werkt het beste met de Apple Pencil en ondersteunt de vele functies hiervan perfect.

De overige winnaars

Nieuwsgierig naar de overige winnaars? Dit zijn ze:

• Splitter Critters - Charmante puzzelapp waarin je papieren levels scheurt en aan elkaar plakt om schattige beestjes naar hun ruimteschip te leiden.

• Severed – Actiegame met een intrigerend verhaal waarin je vreemde aliens bevecht door over het scherm te vegen.

• Things 3 – Een eenvoudige task manager met een prettig design en een groot aantal handige functies.

• Elk – Eenvoudige app voor valuta-conversie met volledige Apple Watch support.

• Enlight – Eenvoudige, krachtige fotobewerking-app boordenvol professionele functies.

• Airmail – Een efficiënte email-app voor iOS met een prettige lay-out en enkele slimme functies.

Al deze apps zijn verkrijgbaar in de App Store en sommige zijn ook op Google Play te vinden. Een aantal apps zijn gratis, voor anderen moet je een klein bedrag betalen. Heb je meer tegoed nodig? Check Startselect voor een digitale iTunes code of Google Play code, waarmee je binnen een paar minuten je tegoed hebt opgewaardeerd.

Geschreven door: partner op

Category: Partnerbijdrage

Tags: Apple, prijs, Design award