Zo haal je wel het einde van de dag met je smartphone

Moderne smartphones zoals de Galaxy S8+ houden het lang vol op één batterijlading. Dit is wat je kunt doen als je het einde van de dag niet haalt…

1. Vind de energieslurper

Vraag je af hoe het komt dat je accu zo snel leeg gaat en doe onderzoek. Zowel Android als iOS beschikken allebei over een functie die laat zien welke apps en onderdelen de meeste energie gebruiken. Het is een uitstekende manier om erachter te komen welke apps 'slurpen' en om maatregelen te nemen. Met name sociale media apps zoals Facebook, Instagram en WhatsApp kunnen voor een behoorlijke belasting zorgen. Door ze minder vaak te gebruiken of ervoor te kiezen dat ze inactief zijn wanneer ze in de achtergrond draaien, kan de batterijduur vaak flink worden opgerekt.

2. De installeer overbodige apps

Hoeveel apps heb je op je telefoon staan die je niet of nauwelijks gebruikt? Veel van deze apps draaien toch in de achtergrond en worden automatisch geüpdatet wanneer er nieuwe versies verschijnen. Ons devies: hou je telefoon lekker slank en verwijder ongebruikte apps. Dit zorgt er bovendien voor dat je lekker veel opslagruimte overhoudt voor foto’s en video’s.

3. Schakel onnodige functies uit

Heb je geen nieuwe smartphone? Dan zorgen functies als Bluetooth, wifi en GPS er soms voor dat de accu snel leeg kan gaan. Je kunt ervoor zorgen dat je accu langer meegaat door deze onderdelen uit te schakelen wanneer je ze niet gebruikt. Met name Bluetooth en wifi resulteren bij bepaalde typen smartphones voor een flink energieverbruik.

4. Schroef de helderheid terug

Kijk je vaak op je smartphone? Dan is de kans groot dat het scherm van je mobieltje de meeste energie verbruikt. Door de helderheid terug te draaien kun je hier in veel gevallen verandering in brengen. Ja, je scherm wordt hierdoor minder goed afleesbaar maar het voorkomt dat je tussentijds moet bijladen of min of meer verplicht bent om een externe accu / powerbank moet meenemen.

5. Installeer geen ‘battery saver’

In de app store vind je tal van hulpjes – battery savers - die beloven dat je veel langer met je batterij kunt doen. In de praktijk zorgen ze vaak voor het tegenovergestelde. Een groot aantal trakteert je bovendien op ongewenste reclame. iOS en Android beschikken allebei over slimme functies om het maximale uit je accu te halen. Zo’n app gooit in de meeste gevallen roet in het eten.

Van plan om een nieuwe smartphone te kopen? Bij KPN krijg je bij in de periode van 2 oktober t/m 5 november 2017 bij aankoop van een Samsung Galaxy S8 of S8+ met abonnement een Wireless Charger. Een draadloze oplader waarop je je telefoon kunt neerleggen. Je telefoon echt nodig? Je kunt hem tijdens het laden gewoon gebruiken.

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Geschreven door: - - op

Category: Partner

Tags: smartphone, powerbank, galaxy s8, smartphone batterij, smartphone internet, nieuwe smartphone, kpn samsung, kpn mobiel