Testpanel Samsung Portable SSD X5 – Test de snelste externe ssd

Dat een ssd garant staat voor snelheid weet je vast wel. Toch is de ene ssd de andere niet en zeker externe ssd’s zijn doorgaans een stuk langzamer. Samsungs Portable SSD X5 is net zo snel als de snelste interne ssd’s. Wil je weten hoe snel dat is? Test hem dan zelf in het Samsung Portable SSD X5 Testpanel.

Externe ssd’s zijn zeker niet nieuw, maar waren tot voorkort langzamer dan interne varianten. Moderne nvme ssd’s zijn zo snel dat zelfs usb 3.1 Gen 2 een bottleneck vormt. Toch is het Samsung met de Portable SSD X5 gelukt een externe ssd te maken die net zo snel is als hun interne nvme ssd’s. Het geheim? De Thunderbolt 3-aansluiting, een moderne interface die net als nvme-ssd’s gebaseerd is op pci-express. Intern bevat de Portable SSD X5 een razendsnelle Samsung nvme-ssd die dankzij Thunderbolt 3 niet geremd wordt. Het resultaat? Een externe ssd met lees- en schrijfsnelheden van maar liefst 2.800 en 2.300 MByte/s! De X5 is zo snel, dat je hem kunt behandelen als interne ssd.

De interne nvme ssd in de Portable SSD X5 wordt dankzij Thudnerbolt 3 niet geremd.

Voor de veeleisende gebruiker

Dankzij zijn unieke eigenschappen en hoge snelheid is de Portable SSD X5 uitermate geschikt voor gebruikers die zware eisen aan hun computer én opslag stellen. De X5 is bijvoorbeeld zo snel, dat je hem kunt gebruiken alsof het interne opslag is. Voor drie typen gebruikers is de X5 zelfs dé ideale externe ssd.

Fotografen
Ten eerste denken we dan aan Amateur- of professionele fotografen die veel op locatie schiet. Met de X5 kunnen raw-bestanden bijvoorbeeld direct op de externe ssd bewerkt worden. Ruimtegebrek op je laptop is dus geen probleem meer, want de externe schijf is waarschijnlijk sneller dan de ssd in je laptop.

Enthousiaste computergebruiker
Voor de echte hardware-liefhebber die altijd op zoek is naar de nieuwste ontwikkelingen is de Samsung Portable SSD X5 een erg interessant product. Sowieso is een nvme-ssd nog state of the art, combineer dat met Thunderbolt 3 en je hebt het neusje van de zalm op extern opslaggebied waarmee alles kan: van het draaien van extra besturingssystemen tot virtuele machines.

4K-videobewerker
Met de overstap van full hd naar 4K zijn de eisen voor een videobewerkings-pc flink hoger geworden. Niet allen qua rauwe processorkracht, ook de opslag is nog belangrijker geworden. De Samsung Portable SSD X5 is dé ssd voor de veeleisende videobewerker, want de combinatie van nvme en Thunderbolt 3 maakt het mogelijk om zelfs 4K-video’s direct vanaf de ssd te bewerken.

Zelf testen?

Wil jij zelf ervaren hoe snel de Portable SSD X5 is en herken je jezelf in één van de drie doelgroepen? Geef je dan op voor het Samsung Portable SD X5 testpanel. We zoeken 4 testers die de Samsung Portable SSD X5 kunnen testen. Om in aanmerking te komen voor dit testpanel moet je de beschikking hebben over een pc of laptop die voorzien is van een Thunderbolt 3-aansluiting.

Geschreven door: partner op

Category: Partner

Tags: test, testpanel, samsung portable ssd x5