Kijk het Amerikaanse Netflix-aanbod met GOOSE VPN

De Amerikaanse Netflix kijken is er niet meer bij sinds de streamingdienst proxy's en vpn's blokkeert. Of toch wel? Er zijn nog vpn's waarmee je het Amerikaanse Netflix-aanbod kunt kijken, en het Nederlandse GOOSE VPN is er één van.

Laten we eerlijk wezen: het Nederlandse Netflix-aanbod is niet zo heel uitgebreid. Zeker als je de vaak prima Netflix Originals negeert kom je vaak uit op een oude catalogus van films en series die je al van voor tot achter kent. Maar het Amerikaanse aanbod is véél uitgebreider - naar schatting kun je vanuit Amerika zeker vijf keer méér films en series kijken dan in Nederland.

Geen proxy’s meer

Sinds Netflix twee jaar geleden wereldwijd beschikbaar werd treedt de streamingdienst steeds harder op tegen vpn's en proxy’s waarmee je vroeger makkelijk kon wisselen tussen het verschillende bibliotheken. Waar je een paar jaar geleden nog makkelijk met een vpn de Amerikaanse Netflix kon kijken krijg je nu een waarschuwing dat dat is afgesloten. Vervelend!

Amerikaanse of Belgische servers

Maar gelukkig zijn er sommige vpn's die nog wél met Netflix werken. Het Nederlandse GOOSE VPN is er één van. Als je die vpn installeert en met één van de tientallen Amerikaanse servers verbindt kijk je zo weer je favoriete series. En dan gaat het niet eens alleen om de Amerikaanse Netflix. Het aanbod in België, Duitsland, Canada of zelfs Japan is significant anders dan dat in Nederland. Als je daar dus ook mee verbindt blijf je constant verrast door de nieuwe series die je ziet!

Legaal

Het mooiste is: het verbinden met een vpn is een compleet legale manier om Netflix te kijken. Je hoeft dus niet, in tegenstelling tot bij Popcorn Time, bang te zijn dat je ineens een boze brief van Brein in je bus krijgt.

Andere regioblokkades

Overigens is Netflix niet het enige dat je kunt kijken met GOOSE VPN. Je kunt de dienst ook gebruiken om vanuit het buitenland naar Nederlandse programma's van de NPO te kijken. In dat geval draai je het gewoon om: zit je in Frankrijk, verbind dan met een Nederlandse server en start NPO Gemist op, en je kijkt zo weer naar Nederland 1, 2 of 3, of SBS of RTL. Of gebruik het om de BBC iPlayer te kijken, bijvoorbeeld als je een Britse serie als Sherlock wil terugkijken.

Veiligheid

Natuurlijk is het omzeilen van regioblokkades niet het enige voordeel van een vpn. Een vpn versleutelt je internetverkeer en zorgt dat er niemand kan meekijken met wat je aan het doen bent. Dat is bijvoorbeeld handig als je op een openbare wifi-hotspot zit. Onbeschermd ben je een gemakkelijke prooi voor criminelen, maar met een vpn leest niemand af wat je aan het doen bent. Wel zo veilig natuurlijk!

Instellen

Het is heel makkelijk om met GOOSE VPN het Amerikaanse Netflix-aanbod te kijken. We doorlopen kort hoe dat moet.

Maak eerst een account aan op de website van Goose, en kies een pakket dat goed bij je past. Als je Goose per jaar betaalt krijg je meer dan 60% korting, dus dat is vaak de moeite waard. Als je nog twijfelt kun je de vpn ook een maand gratis proberen.

Er zijn verschillende pakketten beschikbaar.

Download vervolgens het programma en installeer het, en log daarna in met je accountgegevens. Het is misschien goed om te weten dat Goose er voor ieder besturingssysteem is, en dat je de vpn op zowel je computer als op je telefoon of tablet kunt gebruiken. Er is zelfs een applicatie voor Kodi beschikbaar, als je liever via een mediabox kijkt!

Als je bent ingelogd kom je in het thuisscherm van Goose. Dat is niet ingewikkeld, want het enige dat je hoeft te doen is een server selecteren uit de lijst onderaan. Klik vervolgens bovenaan op 'Verbinden' en wacht tot je een nieuw ip-adres hebt gekregen. Et voìla, je kunt nu Netflix opstarten en het Amerikaanse aanbod kijken!

Het scherm en de instellingen van Goose zijn lekker simpel, zodat je snel kunt verbinden met een andere server.

Trager, maar veiliger

Let wel even op dat je internet er iets trager van wordt; je data moet immers eerst naar Amerika en weer terug, en moet bovendien versleuteld worden. Als het goed is heb je daar tijdens het streamen geen last van.

Met een vpn zoals die van Goose ben je niet alleen optimaal beveiligd, maar vergroot je ook nog eens het aantal films en series dat je kunt kijken. Dat is de kleine investering van een paar euro per maand meer dan waard, lijkt ons zo!

Geschreven door: partner op

Category: Partner

Tags: netflix, , vpn, goose