Google Nest Hub - Een visuele assistent in elke kamer

© CIDimport

Google Nest Hub - Een visuele assistent in elke kamer

Geplaatst: 26 september 2019 - 07:54

Aangepast: 14 december 2022 - 09:23

Partnerredactie

Vonden we het een paar jaar geleden nog vreemd om tegen onze apparaten te praten, inmiddels is de spraakassistent helemaal geïntegreerd binnen onze samenleving, en ontdekken steeds meer mensen hoe handig het is om apparaten aan te sturen met je stem. De verwachting is dat we in de toekomst álles in ons huis op deze manier bedienen. Google neemt daarop alvast een voorschot, met de Nest Hub, een compacte, visuele spraakassistent.

Media has no description

© PXimport

We kennen de spraakassistent van Google natuurlijk al langer, simpelweg bekend onder de naam Google Assistent. Oorspronkelijk was deze assistent alleen te vinden in de smartphone en de slimme luidspreker van Google, de Google Home en Google Home Mini.

Media has no description

© PXimport

Alles komt samen

De Nest Hub is een apparaat dat alle slimme apparaten in je huis samenbrengt, en daarbij tegelijkertijd een apparaat dat ook prima zelfstandig functioneert, mocht je nog geen andere slimme apparaten in huis hebben. Het ecosysteem van Google Nest op het gebied van de mogelijkheid om slimme apparaten te bedienen, bevat inmiddels meer dan 28 productcategorieën van deurbellen, camera’s, lampen en thermostaten, tot grotere apparaten zoals wasmachines, vaatwasmachines, koelkasten, enzovoort. Een apparaat dat compatible is met Google Nest, is dan eenvoudig te bedienen via de Nest Hub. Valt er niets te bedienen in je huis, dan heeft de Nest Hub voldoende capaciteiten in huis om als zelfstandig apparaat interessant te zijn.

Visuele assistent

Het apparaat is geschikt voor elke kamer in huis, bijvoorbeeld de slaapkamer, waar de Nest Hub dienst kan doen als hypermodern display voor op je nachtkastje. Het display-element voegt een flink aantal functionaliteiten toe aan de mogelijkheden van de Google Assistent. Je kunt kiezen uit een ruime selectie wijzerplaten, zodat je een gepersonaliseerde klok hebt wanneer je niet met de Hub bezig bent. Wil je het iets interactiever, dan kun je er ook voor kiezen om je persoonlijke foto’s in willekeurige of specifieke volgorde langs te laten komen op het display. Laat je je graag verrassen, dan kun je ook kiezen om afbeeldingen voorbij te laten komen die Google voor je heeft geselecteerd. Op die manier maak je van je Nest Hub een entertainmentcenter, ook, of juist, op de momenten dat je hem niet actief gebruikt.

 

© PXimport

Vertrouwde functies met een extraatje

Uiteraard kun je met je Nest Hub ook alles doen dat je met, bijvoorbeeld, je Google Home kunt doen, maar het display zorgt voor een extra dimensie. Vraag je Nest Hub om een timer of alarm te zetten, dan komt deze in beeld, zodat je niet hoeft te vragen hoeveel tijd er nog resteert. Hetzelfde geldt voor zaken als de kalender, of Google Maps. Je kunt de informatie allemaal laten oplezen als je dat prettig vindt, maar mocht je het liever in beeld zien, dan stelt het display van de Nest Hub je daar nu toe in staat. Wanneer je visueel ingesteld bent, dan is het heel fijn om je afspraken van de dag ’s ochtends keurig op een rij te zien.

Entertainment

We hebben het al even gehad over de entertainmentwaarde van dit apparaat in niet-actieve modus, maar ook als actief apparaat biedt de Nest Hub je een wereld aan entertainment. Zo kun je probleemloos YouTube-video’s bekijken. De resolutie van 1024 bij 600 pixels is natuurlijk niet te vergelijken met de resolutie van je televisie, maar als hij vlak naast je op je nachtkastje staat, zul je daar weinig van merken. Het maakt de Nest Hub ook een ideaal apparaat voor in de keuken. Want naast het feit dat je een timer kunt zetten, kun je eenvoudig recepten opzoeken en video’s daarvan afspelen, zonder je handen te hoeven gebruiken, en dat is natuurlijk wel fijn als je met je vingers in de marinade zit.

Beveiliging

Tot slot is de Nest Hub ook in te zetten als verlengstuk van je beveiligingssysteem. Heb je een camerasysteem dat compatible is met Google Nest, zoals, logischerwijs, de Nest Hello deurbel of de Nest Cam, dan kun je op elk gewenst moment de beelden van deze camera’s bekijken als je wilt weten wat er in en om je huis gebeurt. Maar ook wanneer je notificaties krijgt van deze apparaten en je wilt snel even weten of er iets aan de hand is, dan is een blik op je Nest Hub voldoende en kun je je daarna eventueel weer omdraaien en fijn verder slapen. Of ben je net een filmpje aan het kijken op Google Video of Netflix, en wordt er aangebeld? Dan kun je prima even spieken of het nodig is om open te doen, of dat je deze onderbreking lekker aan je voorbij wilt laten gaan.

Google Nest Home

© PXimport

We hebben het vaak over het huis van de toekomst, maar de technologie die daarvoor nodig is, is grotendeels al aanwezig, én binnen handbereik voor consumenten. Een Google Nest Hub kost 129 euro, en inzetbaar in elk vertrek van je huis. Zo kun je, weliswaar met een investering, je hele huis zo inrichten dat vrijwel alles te bedienen is met je stem. Wat dat betreft is de toekomst dus allang aangebroken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten