Een portable ssd: de ultieme aanvulling op je laptop

Samsung Portable SSD T5
Steeds meer laptops zijn voorzien van een ssd. Logisch, want flashgebaseerde opslag biedt veel voordelen boven een harde schijf. Zo is een ssd sneller én minder kwetsbaar dan een traditionele harde schijf. Eigenschappen die ook van pas komen bij een externe schijf. Wat is de ideale externe schijf voor een moderne laptop?

Koop je een nieuwe laptop, koop dan zeker een exemplaar voorzien van een ssd. Een ssd is niet alleen veel sneller dan een harde schijf, maar ook veel lichter en minder kwetsbaar. Dat laatste komt door het ontbreken van bewegende onderdelen waardoor een ssd geen last heeft van schokken en valpartijen. Veel laptops zijn al voorzien van een ssd, maar helaas zijn het vaak wat kleinere exemplaren waardoor je bij wat ingewikkeldere werkzaamheden vaak een externe schijf nodig hebt. Met een externe ssd zoals Samsungs Portable SSD T5 hoef je je onderweg ook over je externe schijf geen zorgen te maken.

Lekker licht

Onder andere door het verdwijnen van ouderwetse technologieën als harde schijven en dvd-spelers zijn moderne laptops een stuk handzamer en lichter dan een paar jaar geleden. Hetzelfde geldt voor mobiele opslag. Een draagbare ssd als de Samsung Portable SSD T5 is met een afmeting van 74 x 57,3 x 10,5 mm en een gewicht van slechts 51 gram veel kleiner dan een externe harde schijf. Niet alleen is een externe ssd lekker klein en licht, door het ontbreken van bewegende delen is een externe ssd ook veel minder gevoelig voor bijvoorbeeld valschade. Perfect voor onderweg dus.

Samsung Portable SSD T5
Een draagbare ssd zoals Samsungs T5 is lekker compact.

Onderweg werken

Veel laptopfabrikanten kiezen voor een relatief kleine ssd van bijvoorbeeld 128 of 256 GB. Gebruik je je laptop voor klussen waarbij je werkt met grote bestanden als foto’s of video’s, dan is dat lang niet altijd genoeg. Je zult er bij dergelijke werkzaamheden dan ook niet aan ontkomen om een externe schijf mee te nemen. Een externe ssd zoals Samsungs Portable SSD T5 is vrijwel net zo snel als een interne ssd. De T5 maakt gebruik van een usb 3.1 Gen 2-interface en biedt snelheden tot 540 MB/s. Hierdoor kun je de Portable SSD T5 prima gebruiken om te werken aan grote bestanden als 4K-films. Omdat de T5 beschikbaar is in 250 GB, 500 GB, 1 TB of 2 TB heb je zeker genoeg ruimte.

Samsung Portable SSD T5
Een externe ssd is snel genoeg om ‘live’ van te werken.

Snelle Back-up

Hoewel een ssd een stuk robuuster is dan een harde schijf, betekent dat niet dat een ssd onfeilbaar is. Een goede back-up van de belangrijke data op je laptop blijft dus belangrijk. Niet alleen voor fysiek falen, maar ook het onbedoeld verwijderen van je data door bijvoorbeeld virussen. Zorg er dus voor dat je een goede externe schijf voor je back-ups hebt. Om alles uit je laptop met ssd te halen, is het fijn als je externe schijf de snelheid van je interne ssd kan bijhouden. Samsungs Portable SSD T5 is daarom de ideale aanvulling. Door de hoge snelheid is een back-up zo gemaakt.

Samsung Portable SSD T5
Met een externe ssd heb je een back-up zo gemaakt.

Geschreven door: partner op

Category: Partner

Tags: samsung, ssd, opslag, schijf, mobiele opslag, t5