De 5 beste uitbreidingen voor je browser

Inmiddels is de browser waarschijnlijk het meest gebruikte programma op je Mac of pc. Mozilla, Google, Microsoft en andere browserbouwers doen dan ook alles aan om je zover te krijgen om hun browser te gebruiken. Wij stellen een vijftal uitbreidingen voor je browser voor waarmee snel internet nog leuker wordt.
partner

Search YouTube

Hoe vaak komt het niet voor dat je iets tegenkomt op internet – bijvoorbeeld een nieuwe notebook, een game of iets anders – en je je afvraagt of er niet op YouTube filmpje over te vinden is. Met de extensie Search YouTube gaat dat heel eenvoudig. Je selecteert namelijk in een webpagina de tekst van wat je wilt opzoeken, klikt er met de rechtermuisknop op en kiest vervolgens voor Search Youtube. De zoekresultaten op YouTube verschijnen direct in een nieuw tabblad.

Webmail Ad Blocker

Ben je een intensieve gebruiker van Gmail, Outlook.com of Yahoo Mail? Dan zul zal je je waarschijnlijk storen aan de hoeveelheid reclame die deze aanbieders rondom je webmail tonen. De handige add on Webmail Ad Blocker gaat dit te lijf en zorgt ervoor dat minder afleidingen hebt en meer schermruimte. Een onmisbaar hulpje.

Ghostery

Naast reclame heb je tijdens het surfen ook te maken met trackers waarmee allerlei gegevens over je gedrag worden verzameld waarmee datahandelaren een profiel kunnen opbouwen en je proberen te volgen. De trackers zorgen er ook nog eens voor dat je webpagina’s langzamer worden geladen.

Met de onmisbare extensie Ghostery bescherm je je online privacy en kun je deze trackers blokkeren. Je bent hierdoor beschermt tegen pottenkijkers en je webpagina’s worden ook nog eens sneller getoond. Ghostery geeft desgwenst uitgebreide informatie van de site die je bezoekt en het is mogelijk om bepaalde trackers juist wel toe te staan.

iMacros

Heb je websites waar je vaak dezelfde handelingen moet uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het invullen van een uitgebreid formulier? Maak dan even kennis met iMacros waarmee je dit soort steeds terugkerende zaken heel handig kunt automatiseren. Alle handelingen worden namelijk in een macro opgeslagen die je bij een volgend bezoek aan de betreffende website met een druk op de knop kunt afspelen. iMacros komt ook goed van pas bij het testen van websites, bijvoorbeeld om te kijken hoe het met de snelheid is gesteld.

StayFocused

Laat je je – net als ons – tijdens het surfen op internet weleens verleiden om net even wat teveel tijd door te brengen op je favoriete blogs of websites? StayFocused helpt je om weer aan het werk te gaan. Dit handige filter zorgt er namelijk voor dat je bepaalde websites maar een X aantal minuten per dag mag bezoeken. Je kunt er ook voor kiezen om andere websites zelfs helemaal uit te sluiten. StayFocused biedt uitgebreide configuratiemogelijkheden om je productiviteit te verhogen.

Benieuwd hoe “snel” je internet thuis is? Doe gratis de speedtest van KPN.

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Geschreven door: - - op

Category: Partner

Tags: browser, snel internet, kpn, speedtest kpn, internet kpn, snel internet kpn, uitbreidingen browser, snellere browser, internet speedtest