3 redenen waarom de Samsung Galaxy S8 nog altijd een toptoestel is

Toegegeven, de Samsung Galaxy S8 is al lang niet meer de jongste telg uit het nest van Samsung. En al helemaal niet op de smartphonemarkt. Maar dat maakt hem niet minder interessant om hem nu, bijna een jaar na lancering, alsnog aan te schaffen. Wij geven je 3 goede redenen waarom het vlaggenschip nog altijd een echte aanrader is, ondanks zijn leeftijd.

1. Prachtig design

Laten we beginnen met de buitenkant. De Samsung Galaxy S8 heeft een weergaloos modern en aantrekkelijk design. Het was één van de eerste telefoons met een edge-to-edge display, door Samsung ook wel omgedoopt tot het Infinity Display. Flinterdunne randen aan de zijkant van het beeldscherm, een bescheiden hoeveelheid ruimte onder en boven het display en natuurlijk de combinatie van glas en metaal. De Galaxy S8 is een echte eye-catcher. Net als een topmodel is hij niet alleen strak en slank, maar straalt hij ook elegantie en schoonheid uit. Hiermee wil je gezien worden.

Schoonheid zit hem in de details. Niet alleen het frame is gemaakt van aluminium, ook de simkaartslot en fysieke knoppen aan de zijkant zijn gemaakt van metaal. De camera’s, led-flitsers en sensoren worden beschermd door glas. De Galaxy S8 is gemaakt van duurzame bouwmaterialen. Het geeft het vlaggenschip niet alleen een eigentijdse look and feel, maar ook een solide bouwkwaliteit.

2. Updatebeleid

Minstens net zo belangrijk als de componenten onder de motorkap, zijn software- en beveiligingsupdates. Steeds vaker kijken we daar nadrukkelijk naar. En dat is ook niet vreemd: geregeld lees je verhalen in de media over nieuwe, potentieel gevaarlijke beveiligingslekken. Daar wil je uiteraard niet mee geconfronteerd worden. Dan wil je dat de fabrikant zo snel mogelijk een patch uitrolt en het beveiligingslek dicht. Dat is precies wat Samsung doet bij de Galaxy S8. Zodra Google een nieuw security bulletin vrijgeeft, gaat Samsung ermee aan de slag. Dat betekent dat je maandelijks veiligheidsupdates ontvangt. Je vlaggenschip is dus altijd goed beschermd en up-to-date.

Ook als je het belangrijk vindt om met de nieuwste Android-versie te werken, zit je geramd bij Samsung. De Koreanen zijn momenteel druk bezig om de Android 8.0 Oreo en Samsung Experience 9 update klaar te stomen voor de uitrol. Nog even en ook jij kunt aan de slag met de nieuwste features van Android Oreo. En dat is nog niet eens het eindstation. Samsung rolt nog zeker tot en met april 2019 software-updates voor het vlaggenschip, en mogelijk zelfs nog langer. De kans is dus groot dat je volgend jaar ook de opvolger van Android Oreo krijgt.

3. Scherpe prijs

De Samsung Galaxy S8 is uiteraard niet het enige high-end vlaggenschip dat je op dit moment kunt aanschaffen. Ook concurrenten als Apple, Huawei en Sony bieden diverse toptoestellen aan. Maar deze zijn vaak honderden euro’s duurder dan de Galaxy S8. Neem nou de iPhone X, waar je ruim 1.160 euro moet neerleggen voor het instapmodel. Dan ben je veel beter af met de Galaxy S8, die momenteel ongeveer de helft kost van wat je voor de iPhone X betaalt. Heeft Apple’s vlaggenschip onmisbare en onderscheidende features die je mist bij de Galaxy S8? Absoluut niet. Tenzij je de hele dag door Animoji wil versturen. Wij kunnen ons voorstellen dat je wel wat beters te doen hebt met je tijd.

Nu weet je waarom de Samsung Galaxy S8 een jaar na lancering nog altijd de moeite waard is.

Geschreven door: partner op

Category: Partner

Tags: , samsung galaxy s8